НАЧАЛО Биткойн

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

29.09.2022 8:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

През последната една седмица BTC отбеляза огромни ценови колебания, като разликата между седмичния връх и дъно беше около $2,000. Въпреки огромната волатилност, водещата криптовалута стана свидетел на най-високата търговска активност от над три месеца насам. Във вторник обемът на търговията с BTC беше най-високият от спада през юни тази година насам, когато започна крипто зимата.

Какво показва активността на Биткойн в Binance

Налице е огромно увеличение на обема на спот търговията в Binance. Според анализа на Crypto Quant причината за това е активността на спот търговията в Binance. Моделът на търговия е в непрекъснат възход, откакто водещата борса стартира безплатна спот търговия. През юли 2022 г. Binance стартира търговия с Биткойн с нулева такса.

Междувременно, депозитите в BUSD се увеличават, докато обемът на търговията с BTC/BUSD също бележи високи стойност.

Съществува голяма вероятност някои търговци да са закупили Биткойн с BUSD. На фона на всичко това BTC продължава да върви по пътя на високата волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард


През последната една седмица BTC показа ценова разлика от близо 11% между седмичното дъно и най-високото ниво. Към момента на писане на статията цената на BTC възлиза на $19,327.

Резервите на борсата се увеличават

Тъй като BTC продължава да се колебае, изглежда, че търговците играят играта на изчакване в търсене на възможност за “купуване на спад”. При разглеждане на резервите на Биткойн на борсите се наблюдава възходяща тенденция на всички борси, както и при дериватите.

Тъй като резервите на платформите за търговия продължават да се увеличават, а цената на BTC се покачва, възстановяването на цените може и да е на хоризонта. От друга страна, след продължителен спад се наблюдава внезапно нарастване на социалната активност “купи спада”. Това може да е знак, че трейдърите очакват локално дъно, за да влязат в позиция.

В последния седмичен доклад за потоците от фондове за цифрови активи CoinShares установи, че институционалните инвестиции в шорт продукти на Биткойн са поставили рекорд през миналата седмица. Активите под управление на шорт инвестиционни продукти в Биткойн нарасна до $172 милиона, което е най-високата рекордна стойност, което предизвика известно прибиране на печалби с първия отлив от 7 седмици насам на обща стойност $5.1 милиона.

Като цяло, според CoinShares, миналата седмица в крипто инвестиционните продукти са постъпили $8.3 милиона, което показва, че понастоящем институциите нямат особен апетит към пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.