НАЧАЛО Биткойн

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

През последната една седмица BTC отбеляза огромни ценови колебания, като разликата между седмичния връх и дъно беше около $2,000. Въпреки огромната волатилност, водещата криптовалута стана свидетел на най-високата търговска активност от над три месеца насам. Във вторник обемът на търговията с BTC беше най-високият от спада през юни тази година насам, когато започна крипто зимата.

Какво показва активността на Биткойн в Binance

Налице е огромно увеличение на обема на спот търговията в Binance. Според анализа на Crypto Quant причината за това е активността на спот търговията в Binance. Моделът на търговия е в непрекъснат възход, откакто водещата борса стартира безплатна спот търговия. През юли 2022 г. Binance стартира търговия с Биткойн с нулева такса.

Междувременно, депозитите в BUSD се увеличават, докато обемът на търговията с BTC/BUSD също бележи високи стойност.

Съществува голяма вероятност някои търговци да са закупили Биткойн с BUSD. На фона на всичко това BTC продължава да върви по пътя на високата волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард


През последната една седмица BTC показа ценова разлика от близо 11% между седмичното дъно и най-високото ниво. Към момента на писане на статията цената на BTC възлиза на $19,327.

Резервите на борсата се увеличават

Тъй като BTC продължава да се колебае, изглежда, че търговците играят играта на изчакване в търсене на възможност за „купуване на спад“. При разглеждане на резервите на Биткойн на борсите се наблюдава възходяща тенденция на всички борси, както и при дериватите.

Тъй като резервите на платформите за търговия продължават да се увеличават, а цената на BTC се покачва, възстановяването на цените може и да е на хоризонта. От друга страна, след продължителен спад се наблюдава внезапно нарастване на социалната активност „купи спада“. Това може да е знак, че трейдърите очакват локално дъно, за да влязат в позиция.

В последния седмичен доклад за потоците от фондове за цифрови активи CoinShares установи, че институционалните инвестиции в шорт продукти на Биткойн са поставили рекорд през миналата седмица. Активите под управление на шорт инвестиционни продукти в Биткойн нарасна до $172 милиона, което е най-високата рекордна стойност, което предизвика известно прибиране на печалби с първия отлив от 7 седмици насам на обща стойност $5.1 милиона.

Като цяло, според CoinShares, миналата седмица в крипто инвестиционните продукти са постъпили $8.3 милиона, което показва, че понастоящем институциите нямат особен апетит към пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене