НАЧАЛО Биткойн

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

септември 29, 2022 8:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

През последната една седмица BTC отбеляза огромни ценови колебания, като разликата между седмичния връх и дъно беше около $2,000. Въпреки огромната волатилност, водещата криптовалута стана свидетел на най-високата търговска активност от над три месеца насам. Във вторник обемът на търговията с BTC беше най-високият от спада през юни тази година насам, когато започна крипто зимата.

Какво показва активността на Биткойн в Binance

Налице е огромно увеличение на обема на спот търговията в Binance. Според анализа на Crypto Quant причината за това е активността на спот търговията в Binance. Моделът на търговия е в непрекъснат възход, откакто водещата борса стартира безплатна спот търговия. През юли 2022 г. Binance стартира търговия с Биткойн с нулева такса.

Междувременно, депозитите в BUSD се увеличават, докато обемът на търговията с BTC/BUSD също бележи високи стойност.

Съществува голяма вероятност някои търговци да са закупили Биткойн с BUSD. На фона на всичко това BTC продължава да върви по пътя на високата волатилност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард


През последната една седмица BTC показа ценова разлика от близо 11% между седмичното дъно и най-високото ниво. Към момента на писане на статията цената на BTC възлиза на $19,327.

Резервите на борсата се увеличават

Тъй като BTC продължава да се колебае, изглежда, че търговците играят играта на изчакване в търсене на възможност за “купуване на спад”. При разглеждане на резервите на Биткойн на борсите се наблюдава възходяща тенденция на всички борси, както и при дериватите.

Тъй като резервите на платформите за търговия продължават да се увеличават, а цената на BTC се покачва, възстановяването на цените може и да е на хоризонта. От друга страна, след продължителен спад се наблюдава внезапно нарастване на социалната активност “купи спада”. Това може да е знак, че трейдърите очакват локално дъно, за да влязат в позиция.

В последния седмичен доклад за потоците от фондове за цифрови активи CoinShares установи, че институционалните инвестиции в шорт продукти на Биткойн са поставили рекорд през миналата седмица. Активите под управление на шорт инвестиционни продукти в Биткойн нарасна до $172 милиона, което е най-високата рекордна стойност, което предизвика известно прибиране на печалби с първия отлив от 7 седмици насам на обща стойност $5.1 милиона.

Като цяло, според CoinShares, миналата седмица в крипто инвестиционните продукти са постъпили $8.3 милиона, което показва, че понастоящем институциите нямат особен апетит към пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.