НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Близо 70% от предлагането не е местено от година

ноември 17, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Близо 70% от предлагането не е местено от година

Последните данни от блокчейн анализите показват, че приблизително 69% от предлагането на Биткойн (BTC) е останало неактивно за повече от година, което бележи значителен ръст на дългосрочното задържане на монети сред инвеститорите.

Неотдавнашен анализ на “Root”, подчертан в публикация в платформата X, разкри, че рекордно голям обем BTC е останал недокоснат в продължение на година или повече. Този специфичен сегмент, наречен “дългосрочни притежатели” (LTHs), представлява значителна част в рамките на по-широката база от инвеститори в Биткойн.

Базата на инвеститорите в Биткойн може да бъде категоризирана в две основни групи: “дългосрочни държатели” и “краткосрочни държатели“. Обикновено разграничението между тези групи се определя от времева рамка от около пет до шест месеца.

Инвеститорите, които държат монети за по-кратък период от време, попадат в категорията “краткосрочни притежатели“, докато тези, които поддържат собствеността си след този срок, се класифицират като “дългосрочни притежатели“.

Статистически погледнато, колкото по-дълго инвеститорите държат монетите си без активност, толкова по-малка е вероятността те да инициират транзакции. По същество, с увеличаване на продължителността на бездействие на монетите вероятността за продажба намалява.

Това показва, че LTHs са особено ангажирани с притежанията си, като показват устойчивост дори по време на пазарни ръстове или спадове.

Сред LTHs се открояват тези, които държат Биткойн токени повече от година, като те представляват значителна част от настоящото предлагане. Този процент непрекъснато нараства и наскоро достигна нов връх от 69%, както е показано на приложената графика.

Преди една година Биткойн се търгуваше на сравнително ниски нива след срива на борсата FTX. Предлагането, което сега е узряло в тази категория, вероятно е било придобито през седмиците след този срив.

Въпреки последвалото удвояване на стойността на Биткойн от тези ниски нива насам, тези инвеститори се въздържат от продажби. Това би могло да подскаже, че те очакват по-нататъшни увеличения на цените.

При положение че значителна част от монетите са ефективно блокирани от пула за продажба на исторически високо ниво, остава интригуващо да се наблюдава траекторията на продължаващото рали на Биткойн от този момент нататък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото ѝ изкачване до това ниво от април 2022 г. насам.

декември 3, 2023 11:00 1 мин. четене

Биткойн: 80% от притежателите са на печалба – какво следва?

Последните анализи на данни за Биткойн (BTC) разкриват значителен ръст на неговата рентабилност, която достига най-високите си нива от близо две години.

декември 3, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.