НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

Никълъс Мертен, водещ на YouTube канала DataDash, сподели своите прозрения в неотдавнашно видео.

Мертен отбелязва, че представянето на Биткойн спрямо NASDAQ показва низходяща тенденция за водещата криптовалута. Докато големите технологични компании отбелязват значителни печалби поради потенциала на изкуствения интелект (AI), ценовото действие на Биткойн е изпреварено.

Рязкото нарастване на технологичните акции на NASDAQ, предизвикано от обещанията, свързани с технологията на изкуствения интелект, е причина за безпокойство. Мертен изтъква впечатляващото представяне на NASDAQ, който достигна най-високата си точка от април 2022 г. насам. Тази рязка възходяща траектория оспорва дългосрочния наратив за мечи пазар, тъй като инерцията в технологичния сектор се ускорява.

Обратно, Биткойн се намира в различна ситуация, като се търгува на нива, невиждани от юни 2022 г., и се доближава до нивата, наблюдавани през август същата година.

Мертен набляга на значението на съотношението BTC/NDX, което сравнява Биткойн с NASDAQ. Анализът показва, че Биткойн се отказва от печалбите си спрямо NASDAQ след неотдавнашното си рали, което показва потенциален голям спад. Съотношението се понижава с над 20% и се приближава до критично ниво.

Той посочва, че възстановяването на Биткойн от ноември 2022 г. до април 2023 г., по време на което той изпревари NASDAQ със 75%, е било изключително. Остава обаче въпросът дали тази тенденция ще продължи.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $26,904, което отразява увеличение от 5.4% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.