НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор очаква сериозен натиск от продажби и срив на цената

октомври 23, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор очаква сериозен натиск от продажби и срив на цената

Популярен крипто анализатор прогнозира значителен спад за Биткойн (BTC) поради предстоящо нарастване на натиска от продажби.

По време на неотдавнашна стратегическа сесия Николас Мертен, известен крипто трейдър и водещ на “DataDash” сподели мнението си, че водещата криптовалута, е подготвена за низходящо движение. 

Според него Биткойн вероятно ще срещне трудности при преодоляването на зоната на съпротива, разположена между $30,000 и $33,000.

Мертен подчерта, че ключовият въпрос се върти около това дали Биткойн може успешно да преодолее тази повтаряща се съпротива. Той уточни, че няма за цел да възприеме последователно меча позиция или да залага срещу Биткойн. Вместо това той призова за балансирана перспектива.

В своята оценка Мертен предвижда потенциална трета вълна на спад, докато Биткойн се приближава към този канал на съпротива. Той предположи, че този спад може да бъде по-изразен в сравнение с предишните срещи в този ценови диапазон. Многократните безуспешни опити за пробив на това ниво представляват значителна загриженост.

Анализаторът призна, че биковете на BTC имат правдоподобен аргумент, ако криптовалутата успее да пробие зоната на съпротива. Мертен обаче подчерта, че предвижда този сценарий да се материализира само ако в рамките на спот пазара бъде одобрен борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

Бичият сценарий има тежест, ако надхвърлим 33 000 долара… Критичният въпрос остава дали можем да преодолеем този канал на съпротива и да го използваме като основа за възходящ импулс, при условие че бъде одобрен Биткойн ETF. 

Трябва да бъда откровен с всички вас – въз основа на моя анализ, ключовият катализатор за това развитие ще бъде одобрението на ETF. 

Нека си признаем, че другите сценарии се оказаха неуспешни за Биткойн в краткосрочен план… Сега се намираме в същия момент с подобна оптимистична перспектива, подобно на тази през юни. Да се надяваме, че този път ще бъдат одобрени ETF-ите на структури като BlackRock.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.