НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Америка изгражда първия център за добив на BTC чрез ядрена енергия

януари 24, 2023 9:06 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Америка изгражда първия център за добив на BTC чрез ядрена енергия

С разрастването на сектора на криптовалутите добивът на Биткойн (BTC) става все по-популярен, а наскоро беше завършено изграждането на първия център за данни с ядрена мощност в САЩ, който се очаква да бъде домакин на услуги за добив на Биткойн.

Всъщност производителят на центрове за данни с нулеви въглеродни емисии Cumulus Data, дъщерно дружество на независимия производител на енергия Talen Energy, завърши захранващия корпус на първия си център за данни, захранван от 2.5-гигаватна ядрена електроцентрала, съобщи World Nuclear News на 18 януари.

Центърът за данни с мощност 48 мегавата и площ 300,000 кв. м е директно свързан с атомната електроцентрала Susquehanna в североизточна Пенсилвания, а неговият кампус с площ 1,200 акра се очаква да предлага услуги за добив на Биткойн и облачни изчисления – първият по рода си в САЩ.

Решаване на енергийната „трилема“

Коментирайки развитието, главният изпълнителен директор на Cumulus Data и Talen Energy Алекс Ернандес заяви:

Нашият водещ кампус за центрове за данни Cumulus Susquehanna е готов да посрещне първия си наемател и да започне търговска дейност тази година. Очакваме с нетърпение да напреднем в мисията си за решаване на енергийната „трилема“, която определяме като бързо нарастващото потребителско търсене на нулеви въглеродни емисии, евтина и надеждна електроенергия от страна на клиентите на центрове за данни.

Oсвен този захранван с 48 мегавата корпус, още два са в напреднала фаза на разработка, като планираният общ капацитет за кампуса е 475 мегавата. Cumulus Data е идентифицирала и още 18 обекта на Talen Energy с потенциал за центрове за данни, директно свързани с електроцентралата.

Разработването на съоръжение за добив на Биткойн с нулеви въглеродни емисии, наречено Nautilus Cryptomine в кампуса, беше обявено за първи път през август 2021 г., когато Talen Energy подписа сделка за съвместно предприятие с базираната в САЩ фирма за добив на криптовалути TeraWulf.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


Въпреки че операциите по изграждането на фермата за копаене на BTC бяха преустановени за кратко в началото на декември миналата година, TeraWulf наскоро заяви, че е в начална фаза на разгръщане на операциите си, за които очаква да осигури 50 мегавата нетен капацитет за добив през първото тримесечие на 2023 г.

Екологичен добив на Биткойн

В друго усилие за добив на Биткойн Националният парк Вирунга в Източно Конго добива BTC, използвайки хидроенергия, за да осигури необходимото финансиране за защита на горите и дивата природа в най-стария защитен парк в Африка, засегнат от години на насилие от страна на милициите, обезлесяване и слаба правителствена помощ.

Добивът на Биткойн с нулеви въглеродни емисии е възможен и чрез използване на слънчева светлина, с помощта на соларни панели. За да функционира успешно по този начин, Antiminer S19, който използва 72 kWh на ден, ще се нуждае от 14 kWh соларна система или около 35 стандартни 400-ватови соларни панела.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене