НАЧАЛО Биткойн

Биткойн до $135,000 още следващия цикъл? Експерт споделя прогнозата си

октомври 17, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн до $135,000 още следващия цикъл? Експерт споделя прогнозата си

Според крипто анализатор, познат като "CryptoCon" в X (Twitter), Bitcoin (BTC) потенциално може да достигне $89,000 или $135,000 в предстоящия си цикъл.

Тази прогноза се основава на прилагането на теорията “Квадратът на Ган”, която е показала известна ефективност при прогнозирането на предишни върхове на цикъла.

CryptoCon предполага, че теорията “Квадратът на Ган” очертава два потенциални сценария за следващия цикъл на BTC. Прогнозата за $135,00 съвпада с ценовия модел на анализаторите от 28 ноември и с неговия ценови модел Trend Pattern. Обратно, прогнозата за $89.000 е в съответствие с “теорията за намаляващата възвръщаемост 5.3“. Тази теория твърди, че възвръщаемостта на BTC намалява 5.3 пъти от най-ниската до най-високата точка на цикъла.

Както се съобщава от Ривър, Lightning Network на BTC е отбелязала забележителен растеж, като през последните две години е скочила с 1,212%. Данните от доклада сочат, че Lightning Network е отговорна за приблизително половината от транзакциите, извършвани във веригата.

Освен това общата стойност на средствата, транзактирани в мрежата, също е отбелязала значително увеличение. Според доклада през август чрез Lightning Network са били извършени транзакции на стойност приблизително 78.2 млн. долара, което представлява скок от 546% в сравнение с транзакциите на стойност 12.1 млн. долара, извършени през август 2021 г.

Освен това в доклада се твърди, че “Почти всички плащания чрез Lightning са непрактични в блокчейна на Биткойн. Lightning ефективно разширява функционалността на Биткойн, като дава възможност за извършване на трансакции с ниска стойност през интернет”.

Констатациите на Ривър разкриват, че значителна част от употребата на Lightning Network се върти около игрите, съветите в социалните мрежи и стрийминга, като съставлява 27% от общата ѝ употреба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.