НАЧАЛО Други

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

В официално съобщение главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао заяви, че се ангажира да навлезе отново на японския пазар при спазване на регулаторните изисквания. Това ще се случи чрез придобиването на криптоборсата Sakura Exchange BitCoin, която е лицензирана от Японската агенция за финансови услуги (JFSA).

Binance имаха планове за развитие на територията на страната и преди това, но трябваше да закрият дейността и плановете си за откриване на централа в Япония през 2018 г. след известие от FSA за работа без лиценз. 

Придобиването от Binance на регулираната криптоборса, за да навлезе на криптопазар, където е трудно да се придобие лиценз самостоятелно, не е нещо ново. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


По подобен начин борсата навлезе на сингапурския пазар чрез придобиване на 18% дял в регулираната борса – HGX. Binance също така успя да получи достъп до мрежата за разплащания във великобританската платежна система чрез партньорство с Paysafe след като регулаторните органи отказаха разрешително на компанията.

Неотдавна Япония облекчи още повече регулаторната си политика, за да насърчи повече крипто стартъпи и да им позволи да се развиват успешно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене