НАЧАЛО Други

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

В официално съобщение главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао заяви, че се ангажира да навлезе отново на японския пазар при спазване на регулаторните изисквания. Това ще се случи чрез придобиването на криптоборсата Sakura Exchange BitCoin, която е лицензирана от Японската агенция за финансови услуги (JFSA).

Binance имаха планове за развитие на територията на страната и преди това, но трябваше да закрият дейността и плановете си за откриване на централа в Япония през 2018 г. след известие от FSA за работа без лиценз. 

Придобиването от Binance на регулираната криптоборса, за да навлезе на криптопазар, където е трудно да се придобие лиценз самостоятелно, не е нещо ново. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


По подобен начин борсата навлезе на сингапурския пазар чрез придобиване на 18% дял в регулираната борса – HGX. Binance също така успя да получи достъп до мрежата за разплащания във великобританската платежна система чрез партньорство с Paysafe след като регулаторните органи отказаха разрешително на компанията.

Неотдавна Япония облекчи още повече регулаторната си политика, за да насърчи повече крипто стартъпи и да им позволи да се развиват успешно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.