НАЧАЛО Крипто Крими

Binance започва разследване срещу нов алткойн проект

18.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance започва разследване срещу нов алткойн проект

Binance, известна борса за криптовалути, започна цялостно разследване на твърденията около меме криптовалутата Book of Meme (BOME), която е основана на блокчейна Solana.

Въпросните обвинения и твърдения се появиха след дискусии и опасения в общността относно потенциална търговия с вътрешна информация. В отговор Binance незабавно започна вътрешно разследване, за да отговори на тези опасения.

Борсата публикува официално изявление, в което подчерта своята отдаденост на прозрачността и справедливостта в рамките на крипто пазара. Binance подчерта бързата си реакция на ситуацията, заявявайки:

Приемаме този въпрос сериозно и започнахме вътрешно разследване въз основа на надеждни следи.

Разследването има за цел да установи всяко потенциално участие на служители на Binance в предполагаемите дейности за търговия с вътрешна информация, свързани с BOME.

Освен това Binance насърчи лицата, които разполагат с информация относно евентуални неправомерни действия, включително търговия с вътрешна информация или корупция, свързани с котировките на валута, да съобщят за тях. Борсата обяви парични награди в размер от $100,000 до $5 милиона за проверени сигнали, като гарантира конфиденциалността на лицата, подаващи сигнали.

Компанията пое ангажимент да информира обществеността за всяко развитие, произтичащо от разследването. Освен това борсата потвърди ангажимента си за провеждане на задълбочени разследвания на твърденията за неправомерни действия по случая с търговия с вътрешна информация, късаещи BOME и приветства обратната връзка от своята потребителска база.

По-рано Binance обяви намерението си да листва BOME и откри конкретни двойки за спот търговия. Обявяването на листването на BOME съвпадна със значителен скок на цената му, което доведе до спекулации за потенциални ценови действия след листването. Освен това натрупването на голямо количество BOME от един търговец, без да има разпродажби, подхрани спекулациите за търговия с вътрешна информация от лица, работещи в Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.