НАЧАЛО Други

Binance е топ крипто борсата по отношение на ликвидност

09.06.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance е топ крипто борсата по отношение на ликвидност

Проучване на Kaiko разкрива, че Binance е потвърдила позицията си на лидер по ликвидност сред 43 борси през второто тримесечие на 2024 г., следвана плътно от Bybit и Coinbase на второ и трето място, докато UpBit и HTX заемат четвърто и пето.

Ликвидността е жизненоважен фактор за борсите, тъй като подобрява условията за търговия чрез минимизиране на слипиджа и намаляване на рисковете при изпълнение. За оценка на ликвидността се използват показатели като обем на търговията, принос на обема и дълбочина на пазара.

Доминиращата позиция на Binance по отношение на ликвидността се дължи до голяма степен на значителния обем на търговията и дълбочината на пазара.

От Kaiko съобщават, че Binance постоянно показва най-голям обем на търговия сред 10-те най-големи борси, като далеч изпреварва своите конкуренти. Например, обемът на търговия на Binance е четири пъти по-голям от този на Upbit, която е класирана на 10-то място.

Големият набор от активи на Binance също допринася за нейната ликвидност. Предлагайки два пъти повече активи от Upbit, широкият избор на Binance увеличава обема на търговията. По-големият брой активи обаче не винаги гарантира по-добра ликвидност. LMAX, със само пет актива, води по дълбочина на пазара сред 10-те най-големи борси, като обслужва предимно институционални клиенти, нуждаещи се от по-висока ликвидност за големи сделки.

Въпреки широкия набор от активи и значителния обем на търговия Binance поддържа стабилен портфейл от поръчки, което позволява осъществяването на големи сделки с минимално въздействие върху цената, което е ключов компонент на ликвидността. Тази ефективност отличава Binance, докато Bybit и Coinbase, макар и силни, не могат да се сравнят с резултатите на Binance в тези области. Upbit и HTX, въпреки високото си класиране, показват по-ниски оценки за качеството на пазара, което показва по-малко оптимална среда за търговия .

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.