НАЧАЛО Крипто Крими

Binance свързани с наркосхема на картел

декември 22, 2022 20:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance свързани с наркосхема на картел

Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) сподели, че наркокартел опериращ в няколко държави е използвал най-голямата по обем криптоборса - Binance за прехвърляне на милиони незаконни приходи.

Според информацията разследващата агенция твърди, че печалбите на бандата, прехвърлени чрез Binance, може да достигнат $40 милиона. Това е поставило най-голямата по обем криптоборса в центъра на значителен случай по пране на пари.

Колко е изпрал картелът?

Твърди се, че криптоборсата работи в тясно сътрудничество с агенцията, за да се проследи престъплението. Проучването е започнало още през 2020 г., а официални източници съобщават, че са открити връзки към случая, когато потребител се е опитал да направи обикновен обмен на пари срещу криптовалута.

Според разследването търговецът е представил невярно произхода на средствата, определяйки ги като идващи от семейни закусвални и ферми за добитък. Съобщава се, че лицето е било арестувано през 2021 г. Дирята от транзакциите предполагаемо е разкрила схемата за пране на пари.

Според заповедта за претърсване гореспоменатата сметка е направила 146 покупки на криптовалути за над $42 милиона през 2021 г. и е продала над $38 милиона чрез 117 поръчки за продажба. Според DEA поне $16 милиона от тези приходи са генерирани от продажба на наркотици.

Информаторите на DEA присъстват онлайн на различни платформи за търговия като LocalBitcoins. Твърди се, че освен в САЩ и Мексико картелът действа в Европа и Австралия. Според доклада престъпната групировка се занимава предимно с разпространение на метамфетамин и кокаин.

Binance се бори с престъпността

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, написа в Twitter, че прозрачността на блокчейн работи срещу престъпниците и може да не е добър инструмент за незаконна дейност. Миналия месец мъж в Южна Корея беше подведен под отговорност за разпространение на забранени наркотици, приемайки плащания в криптовалута.

През май от Binance заявиха, че компанията е помогнала на Американската агенция за борба с наркотиците да залови над 100 сметки, свързани с незаконни търговци на наркотици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене