НАЧАЛО Други

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

ноември 26, 2022 12:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

Основателят и главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао заяви, че така наречената Инициатива за възстановяване на индустрията (IRI) вероятно ще изкупи някои от закъсалите криптопроекти, придобити от сриналата се борса на Сам Банкман-Фрийд.

Binance иска да съживи индустрията след катастрофалния фалит на FTX.

В този смисъл най-голямата по обем криптоборса в света създаде инициативата, която ще позволи на играчите, засегнати от криза на ликвидността, да поискат финансова помощ. 

Binance първоначално ангажира криптовалута на стойност $1 милиард за целта и след това ангажира още $1 милиард, като по същество увеличи размера на фонда до над $2 милиард.

Както отразихме, в разговор с Bloomberg Чанпен Джао посочи, че фондът ще има “свободна” структура и ще бъде публично видим в блокчейна, като други играчи от индустрията също ще могат да допринасят за фонда. 

CZ публикува линк към първоначалната вноска на компанията му от $1 милиард, която се съхранява на адрес във веригата на BNB.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто е добре като цяло въпреки срива на FTX – Чанпен Джао


Други проекти, свързани с криптовалути, сред които Aptos Labs, Jump Crypto, Polygon Ventures, Animoca Brands, Brooker Group, Kronos и GSR Markets, вече са предоставили общо $50 милиона за програмата.

Binance уточнява, че инициативата не е инвестиционен фонд, а “възможност за съвместно инвестиране на организации, които желаят да подкрепят бъдещето на Web3”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Проблемите на Binance се задълбочават – SEC завежда дело срещу крипто борсата

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) подаде иск срещу Binance, най-голямата крипто борса в света и нейния главен изпълнителен директор и основател Чанпен Джао.

юни 6, 2023 14:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.