НАЧАЛО Други

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

ноември 26, 2022 12:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

Основателят и главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао заяви, че така наречената Инициатива за възстановяване на индустрията (IRI) вероятно ще изкупи някои от закъсалите криптопроекти, придобити от сриналата се борса на Сам Банкман-Фрийд.

Binance иска да съживи индустрията след катастрофалния фалит на FTX.

В този смисъл най-голямата по обем криптоборса в света създаде инициативата, която ще позволи на играчите, засегнати от криза на ликвидността, да поискат финансова помощ. 

Binance първоначално ангажира криптовалута на стойност $1 милиард за целта и след това ангажира още $1 милиард, като по същество увеличи размера на фонда до над $2 милиард.

Както отразихме, в разговор с Bloomberg Чанпен Джао посочи, че фондът ще има „свободна“ структура и ще бъде публично видим в блокчейна, като други играчи от индустрията също ще могат да допринасят за фонда. 

CZ публикува линк към първоначалната вноска на компанията му от $1 милиард, която се съхранява на адрес във веригата на BNB.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто е добре като цяло въпреки срива на FTX – Чанпен Джао


Други проекти, свързани с криптовалути, сред които Aptos Labs, Jump Crypto, Polygon Ventures, Animoca Brands, Brooker Group, Kronos и GSR Markets, вече са предоставили общо $50 милиона за програмата.

Binance уточнява, че инициативата не е инвестиционен фонд, а „възможност за съвместно инвестиране на организации, които желаят да подкрепят бъдещето на Web3“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене