НАЧАЛО Крипто Крими

Binance срещу SEC: Борсата ще използва друго дело в защитата си

29.04.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance срещу SEC: Борсата ще използва друго дело в защитата си

Binance използва несвързано дело, включващо Mango Markets, за да подсили защитата си срещу SEC, подчертавайки позицията на правителството по отношение на USDC като ценна книга, което потенциално може да подпомогне разглеждането на твърденията за ценни книжа в текущата им правна битка.

Binance може да подсили защитата си срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), като използва информация от несвързано съдебно дело.

В скорошно развитие на 26 април Binance и свързаните с нея страни представиха правителствен документ от отделно дело, включващо Ейбрахам Айзенберг, осъден за участието си в Mango Markets.

Ключов за стратегията на Binance е параграф в документа, в който правителството на САЩ твърди, че стабилната валута USDC няма характеристиките на ценна книга, тъй като притежателите ѝ не очакват печалби поради обвързаността ѝ с американския долар.

Макар че този аргумент засили позицията на правителството по делото Айзенберг, той потенциално би могъл да подпомогне и обвиняеми като Binance при разглеждането на обвинения, свързани с ценни книжа, макар и с някои ограничения.

Приложимостта на този аргумент може да бъде ограничена, тъй като Binance е изправена пред различни обвинения за ценни книжа, а подаденото заявление се отнася конкретно до гражданското дело на SEC срещу Binance Holdings Limited и нейния бивш главен изпълнителен директор Чанпен Джао.

Въпреки това прозренията от делото Айзенберг могат да се разпространят и върху други ответници по съдебни дела, свързани с ценни книжа, включително Coinbase, отразявайки по-широкото въздействие на подобни правни прецеденти в криптовалутната индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Нов развой в едно от най-нашумялите крипто дела – SEC трябва да плати близо $2 милиона

Появиха се лоши новини за Комисията по ценните книжа и фондовите борси, която зае твърда позиция срещу крипто индустрията, като обяви, че повечето криптовалути са ценни книжа.

30.05.2024 10:00 1 мин. четене

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.