НАЧАЛО Крипто Крими

Binance спира всички сделки заради необичайни крипто транзакции

юли 4, 2018 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance спира всички сделки заради необичайни крипто транзакции

Binance, най-големият в света крипто обмен по обем на търговията, преустанови търговските услуги, часове след като нередовните транзакции бяха съобщени.

Syscoin, разпределена мрежа, базирана на форк на протокола на Биткойн, заяви в Twitter около 21:00 UTC във вторник, че е забелязала потенциален проблем със своята система и впоследствие е поискал обмена да спре търговията с SYS токени. По-късно проектът потвърди след разследване, че е открил „странно търговско поведение, съчетано с атипична блокчейн дейност“.

Въпреки че Syscoin все още не е разкрил подробности от разследването си, проблемът изглежда е довел до необичайни транзакции в книгите за поръчки SYS на Binance, които представляват над 87% от общия обем на търговията, сочат данните.

24-часовата цена на Binance показва, че в един момент един SYS е бил на стойност 96 BTC, докато цената му преди това е поддържала стойност около 0.00004 BTC. Все още не е ясно колко SYS токени са били търгувани на необичайната цена.

В отговор на запитването на CoinDesk, съоснователят на Syscoin Sebastien DiMichele заяви:

Моето разбиране е, че да, Syscoin беше продаден за 96 BTC на брой в един момент днес. Видяхме масивна дейност на ботове, нашата общност ни съобщи, че имат проблеми с депозитите в Binance.

Три часа след съобщението на Syscoin, Binance каза в блога си, че е спрял всички търговски услуги на платформата, тъй като ще „претърпи системна поддръжка“. 

По време на поддръжката „ще бъдат преустановени търговията, изтеглянията и други функции на сметката.“

Докато Binance не уточни дали спирането е пряк резултат от докладваният от Syscoin проблем, борсата посочи, че поддръжката на системата се дължи на някаква „нередовна търговия“ на платформата.

„Поради нередовната търговия с някои приложни програмни интерфейси (API), Binance ще премахне всички съществуващи API ключове като предпазна мярка за сигурност. Всички потребители на API трябва да пресъздадат своите API ключове“, пише Binance.

След събитието, цената на Syscoin се повиши с около 100% до почти $0.50, което бе последвано от бърз спад до около $0.28, според данни от CoinMarektCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене