НАЧАЛО Регулации

Binance спира да приема нови клиенти от Великобритания

октомври 17, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance спира да приема нови клиенти от Великобритания

В отговор на нововъведените правила за популяризиране на криптоактиви в Обединеното кралство Binance временно спря приема на нови потребители от района, докато активно търси съвместим партньор, който да улесни спазването на тези правила.

Съгласно неотдавнашните насоки, изложени от Органа за финансово поведение (FCA), компаниите, които възнамеряват да промотират криптоактиви на територията на Обединеното кралство, са длъжни да получат разрешение или регистрация от FCA, или алтернативно, маркетинговите им материали ще бъдат санкционирани от оторизирана структура.

Като нерегулирана структура, базирана в чужбина, Binance ангажира Rebuildingsociety.com, оторизирана от FCA компания, за да оцени и одобри финансовите ѝ промоции в съответствие с актуализираните разпоредби.

Наскоро обаче от FCA заявиха, че Rebuildingsociety.com няма необходимия лиценз.

Това не е първият път, в който Binance се сблъсква с FCA, тъй като по-рано тази година компанията трябваше да преустанови депозитите и тегленията в стерлинги след прекратяване на партньорството си с доставчика на услуги Paysafe.

От Binance заявиха:

“Ние сме в тясно сътрудничество с FCA, за да защитим интересите на потребителите ни по време на тези събития. Активно търсим друга структура, оторизирана от FCA, която да прегледа и одобри нашите финансови промоции при първа възможност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.