НАЧАЛО Финтех

Binance се сдоби с лиценз за работа в Испания

юли 10, 2022 16:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance се сдоби с лиценз за работа в Испания

Binance, най-голямата в света борса за търговия с криптовалути, разкри, че е закупил лиценз за регистрация за извършване на дейност като доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) чрез едно от дъщерните си дружества в Испания.

В публикация в блога си Binance разкри, че лицензът за регистрация е издаден на базираното в Испания дъщерно дружество Moon Tech Spain, S.L. от Банката на Испания на 7 юли, след като е подало заявление на 28 януари.

Регистрацията дава на Binance регулаторната свобода да „предлага услуги за обмен и попечителство на криптоактиви в Испания„, се казва в блога.

Операциите на Binance ще отговарят на условията, разписани в уникалните правила за борба с прането на пари и финансиране на тероризма (AML/CTF), установени в региона.

Говорейки по повод важното постижение, директорът на Binance за Испания, Куим Хиралт, отбеляза:

След тази регистрация ще разширим значително екипа и операциите си в Испания, за да направим услугите си по-достъпни за всички.

Той добави още, че за да увеличи екипа си, фирмата ще включи местни таланти, за да предоставя услуги на зараждащия се испаноезичен пазар и да развива местната крипто екосистема.

Чанпен „CZ“ Джао, главен изпълнителен директор на Binance, също отбеляза отдадеността на фирмата си да се увери, че осигурява най-безопасната среда за криптодейности в рамките на всеки регион, в който проникне. Той също така заяви:

Регистрацията на Moon Tech в Испания е признание за упоритата работа и ангажираността на нашите екипи да предоставят платформа, която поставя защитата на потребителите над всичко останало.

Въпреки крипто зимата, която се отрази неблагоприятно на много субекти в пространството, Binance изглежда се разраства. Борсата разкри, че на 5 май е получила лиценз за работа като доставчик на услуги за дигитални активи във Франция, което я прави първата регистрация на DASP в Европа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои още едно събитие на капитулация и паника, твърди Кевин О’Лиъри

Три седмици по-късно фирмата разшири услугите си на италианския пазар, след като получи друг лиценз като доставчик на услуги за криптовалути в Италия. Одобрението даде на Binance регулаторната подкрепа да предлага крипто продукти на италианските жители.

Ден преди да разкрие това развитие, борсата уведоми широката общественост за надграждането на своя оперативен лиценз в Бахрейн, за да предлага повече крипто услуги на жителите на Кралство Бахрейн; а едва две седмици преди това получи лиценз за виртуални активи, за да предлага ограничени борсови продукти на инвеститорите в Дубай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене