НАЧАЛО Финтех

Binance се сдоби с лиценз за работа в Испания

юли 10, 2022 16:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance се сдоби с лиценз за работа в Испания

Binance, най-голямата в света борса за търговия с криптовалути, разкри, че е закупил лиценз за регистрация за извършване на дейност като доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) чрез едно от дъщерните си дружества в Испания.

В публикация в блога си Binance разкри, че лицензът за регистрация е издаден на базираното в Испания дъщерно дружество Moon Tech Spain, S.L. от Банката на Испания на 7 юли, след като е подало заявление на 28 януари.

Регистрацията дава на Binance регулаторната свобода да „предлага услуги за обмен и попечителство на криптоактиви в Испания„, се казва в блога.

Операциите на Binance ще отговарят на условията, разписани в уникалните правила за борба с прането на пари и финансиране на тероризма (AML/CTF), установени в региона.

Говорейки по повод важното постижение, директорът на Binance за Испания, Куим Хиралт, отбеляза:

След тази регистрация ще разширим значително екипа и операциите си в Испания, за да направим услугите си по-достъпни за всички.

Той добави още, че за да увеличи екипа си, фирмата ще включи местни таланти, за да предоставя услуги на зараждащия се испаноезичен пазар и да развива местната крипто екосистема.

Чанпен „CZ“ Джао, главен изпълнителен директор на Binance, също отбеляза отдадеността на фирмата си да се увери, че осигурява най-безопасната среда за криптодейности в рамките на всеки регион, в който проникне. Той също така заяви:

Регистрацията на Moon Tech в Испания е признание за упоритата работа и ангажираността на нашите екипи да предоставят платформа, която поставя защитата на потребителите над всичко останало.

Въпреки крипто зимата, която се отрази неблагоприятно на много субекти в пространството, Binance изглежда се разраства. Борсата разкри, че на 5 май е получила лиценз за работа като доставчик на услуги за дигитални активи във Франция, което я прави първата регистрация на DASP в Европа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои още едно събитие на капитулация и паника, твърди Кевин О’Лиъри

Три седмици по-късно фирмата разшири услугите си на италианския пазар, след като получи друг лиценз като доставчик на услуги за криптовалути в Италия. Одобрението даде на Binance регулаторната подкрепа да предлага крипто продукти на италианските жители.

Ден преди да разкрие това развитие, борсата уведоми широката общественост за надграждането на своя оперативен лиценз в Бахрейн, за да предлага повече крипто услуги на жителите на Кралство Бахрейн; а едва две седмици преди това получи лиценз за виртуални активи, за да предлага ограничени борсови продукти на инвеститорите в Дубай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене