НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Топ 5 криптовалути за 2022 година

СЕП. 16, 2021 14:55 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 5 криптовалути за 2022 година

Известният трейдър Бен Армстронг разкри пред своите 1.14 милиона абонати кои са топ 5 алткойните с огромен потенциал за 2022 г.

Това са активите с реални случаи на употреба, които не изчезват само защото биковете са избягали. Всички проекти като тези имат случаи на използване, които ще [поддържат] тези проекти. 


Theta (ТЕТА)


Първата криптовалута на радара на Армстронг е Theta (THETA). Според трейдърът, THETA е токен за управление на блокчейна Theta, поддържан от хиляди управлявани от общността 'Guardian' нодове и неговите корпоративни валидатори, включително Google, Binance, Blockchain ventures, Gumi и Samsung. 


Междувременно TFUEL е вторият токен на блокчейна Theta, който служи като 'utility' (функционален) токен при децентрализирано доставяне на видео и данни, той действа и като газ токен.


Стартирала през 2017 г., Theta е децентрализирана стрийминг платформа. Има и други конкуренти като BitTorrent и BitTube, но никой няма нивото на развитие, което има Theta.


Theta не е само стрийминг на видео. Това е най-горещият сегмент в предлагането на съдържание: стрийминг на живо.


Според анализатора, стейкинг на THETA и TFUEL в Guardian нодове и печеленето на награди е другата по-малко известна причина, която допринася за доброто представяне на цената на THETA между януари и май тази година и дори е имала няколко скока в цените през юни.


Стейкингът на THETA генерира приличен APY (годишна възвръщаемост) и с нововъведеният стейкинг на TFUEL, това означава, че TFUEL, спечелен от стейкинг на THETA, може да бъде заложен в стейкинг.


Chainlink (LINK)


Chainlink (LINK) е децентрализирана оракулна мрежа, която предоставя данни от реалния свят на блокчейн смарт договори. Смарт договорите са предварително определени споразумения на блокчейна, които оценяват информацията и се изпълняват автоматично, когато са изпълнени определени условия. Токените LINK са дигитални активи, използвани за плащане на услуги в мрежата.


Chainlink е друг проект, който със сигурност ще запази сцеплението си през 2022 г., защото е толкова свързан с много големи проекти.


Платформата Chainlink може да свързва криптовалути и банковия сегмент. С помощта на Chainlink вече е възможно да се използват смарт договори в традиционната финансова система. От техническа гледна точка Chainlink представя софтуер, използващ API за договори за криптовалута. Chainlink е полезен в области извън финансите, като: гейминг, незаменими токени или NFT, комунални услуги, застраховки и верига на доставки.


Celsius (CEL)


Celsius (CEL) е платформа за банкови и финансови услуги "всичко в едно“ за потребители на криптовалути.


Стартиран през юни 2018 г., той предлага награди за депозиране на криптовалута, заедно с услуги като заеми и плащания. Потребителите на платформата получават редовни изплащания и лихви върху своите притежания. Родният токен на Celsius, CEL, изпълнява различни вътрешни функции, включително увеличаване на изплащанията на потребителите, ако се използва като валута на плащане.


Освен това Celsius прилага програма за лоялност, в която състоянието отразява стойността на CEL в портфолиото на потребителя. С напредването на всеки член на всяко следващо ниво, те получават бонус награди и отстъпки върху лихвите по заема.


Като токен, изграден върху блокчейна на Етериум, CEL може да се прехвърля и за други такива токени като ETH и DAI. Освен това CEL може да бъде прехвърлен на други потребители в мрежата на Celsius без такси за транзакции чрез платежната услуга CelPay.


Enjin (ENJ)


Четвъртата монета в списъка на търговеца е Enjin (ENJ). Enjin е софтуер, който дава възможност на разработчиците да създават и управляват виртуални стоки в блокчейна на Етериум.


Идеята е, че използвайки блокчейн технология за управление на елементи в играта в много различни имоти, Enjin може да помогне за намаляване на високите такси и измами, които тормозят прехвърлянето на виртуални стоки и колекционерски материали в играта.


Основната част от управлението на дигитални активи на своята платформа е ENJ, криптовалутата на Enjin и всеки елемент в играта, създаден на Enjin, получава стойност в ENJ.


Elrond (EGLD)


Последният алткойн за 2022 г. в списъка е Elrond (EGLD). Elrond е софтуер, който се стреми да стимулира споделена компютърна мрежа да изпълнява платформа за смарт договори, която има за цел да даде приоритет на мащабируемостта и ниските такси за транзакции.


Elrond използва две уникални функции: Adaptive State Sharding - Процесът на разделяне на инфраструктурата на Elrond, за да поддържа повече транзакции и програми; Сигурно доказателство за залог (SPoS) - механизмът за консенсус, създаден за синхронизиране на отделни мрежови компоненти с общ леджър.


Elrond се захранва от собствената си криптовалута, EGLD монета, която се използва за взаимодействие с приложения, изпращане на транзакции и стимулиране на участници, поддържащи мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Coinbase добавя поддръжка за два алткойна с ниска пазарна капитализация

Според Армстронг мрежата Elrond предлага много функции, общи за другите мрежи за криптовалути, като смарт договори, уреждане на транзакции и издаване на токени. Разработчиците могат да използват езици за програмиране (като Rust, C и C ++), за да изпълняват логика за персонализирано програмиране (смарт договори) и да проектират нови програми (децентрализирани приложения), за да предлагат разнообразни продукти и услуги.


Уникално за Elrond са неговите дизайнерски вариации на шардинг и доказателство за залог, които помагат за обработката на приблизително 12,500 транзакции в секунда.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромни печалби се очертават за Етериум

В поредица от туитове Бенет обяснява как ETH може да се увеличи до $20,000 до януари 2022 г. при правилните пазарни условия.“Ако $BTC пробие $65,000 без значително отдръпване първо, $ETH вероятно го п...
ОКТ. 21, 2021 18:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум проби над $4,000 - какво да очакваме?

Текущата цена на актива е малко над $4,000, което е увеличение от 4% през последната седмица.Последният възход е резултат от повторното нарастване на популярността на незаменимите токени (NFT), DeFi п...
ОКТ. 20, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света