НАЧАЛО Други

Binance получи още една глоба за нарушения на законите за пране на пари

10.05.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance получи още една глоба за нарушения на законите за пране на пари

В четвъртък канадският финансов надзор - Центърът за анализ на финансови транзакции и отчети на Канада (FINTRAC) - обяви, че е наложил голяма глоба от близо 6 милиона канадски долара ($4.38 милиона) на борсата за криптовалути Binance за нарушаване на законите за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.

Според FINTRAC Binance не е изпълнила задължението си да се регистрира като предприятие за чуждестранни парични услуги в разузнавателната агенция, въпреки че е била уведомена за многократните крайни срокове.

Освен това борсата е пропуснала да докладва за получаване на транзакции с виртуална валута на стойност 10,000 канадски долара или повече в 5,902 случая в периода от 1 юни 2021 г. до 19 юли 2023 г.

Въпреки многократните опити Binance не отговори на исканията за коментар от страна на Reuters по въпроса.

Това развитие следва плътно по петите правните проблеми на бившия главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао в САЩ. Неотдавна Джао беше осъден на четири месеца затвор, след като се призна за виновен за нарушаване на американските закони, свързани с пране на пари. Като част от споразумението Binance се съгласи на значителна санкция в размер на $4.32 милиарда, като Джао лично плати $50 милиона наказателна глоба в допълнение към още $50 милиона на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.