НАЧАЛО Други

Binance планира инвестиционен фонд от 1 млрд. долара

ОКТ. 25, 2018 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance планира инвестиционен фонд от 1 млрд. долара
 

Binance, най-големият по дневен обем на търговията крипто-обмен в света, обяви фонд от 1 млрд. долара за блокчейн и крипто стартъпи.


Фондът "Community Influence", деноминиран в монета BNB, ще бъде насочен към стартъп компании и самите фондове. Това разкри Ела Джанг, която оглавява дивизията на Binance Labs. Binance се стреми да подкрепи фонд за инвестиране във фондове, които имат най-малко 100 милиона долара капитал и, разбира се, фокус върху блокчейн и крипто. Фирмата ще пусне и фонд за екосистеми "Binance", който според нея ще включва 20 партньора. Говорител на Binance заяви пред TechCrunch, че скоро ще бъдат публикувани допълнителни подробности за двете инициативи.

Данните от Coinmarketcap.com нареждат Binance като най-активния криптообмен в света. Компанията призовава Хонг Конг да се прибере вкъщи, но е в процес на преместване в Малта, където тя беше приветствана от регулаторните органи, след като тя беше принудена да излезе от Япония, когато регулаторните органи се отказаха от бизнеса си.

Това не е първото изпълнение на подобна инвестиционна кампания от страна на Binance. Компанията вече е сключила сделки чрез дилърите, разкрити по-рано тази година и описани от Жанг като "фонд за социално въздействие". Това доведе до инвестиция от 30 млн. долара в MobileCoin - стартъп с Moxie Marlinspike като съветник. Той е основателят на приложението за криптирани съобщения Signal и Open Whisper Systems - и създава инкубатор, който ще подхранва идеи и млади проекти с финансова подкрепа и менторство.

Компанията разкри днес, че първият й инкубационен проект ще бъде Dach Chain, нова банда с балона, базирана в Китай. Компанията вече се хайпва, защото един съосновател е Чън Вейсинг. Той е изпълнителен директор на стартъп на приложения Funcity, който първоначално основава Kuaidi Dache.

Този проект ще използва блокчейн технология, за да преосмисли връзката между интересите и силата на предприемача, труда, потребителите, инвеститорите и организаторите. Dache Chain ще създаде екосистема на общността със стабилно закотвяне и се очаква да постигне чиста споделена екосистема и да реши проблема с несправедливото разпределение на производителността и богатството - гласи изявление на Binance.

Binance също разкри, че освен MobileCoin, тя е направила инвестиции в интелигентни договори за стартиране на Oasis Labs, проверка на услугата Certik и crowdfunding платформа Republic.

Тази инициатива е друг пример за голяма крипто компания, която използва богатството си, за да стане инвеститор и да разшири платформата си чрез сделки с по-млади компании.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света