НАЧАЛО Други

Binance планира инвестиционен фонд от 1 млрд. долара

ОКТ. 25, 2018 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance планира инвестиционен фонд от 1 млрд. долара

Binance, най-големият по дневен обем на търговията крипто-обмен в света, обяви фонд от 1 млрд. долара за блокчейн и крипто стартъпи.


Фондът "Community Influence", деноминиран в монета BNB, ще бъде насочен към стартъп компании и самите фондове. Това разкри Ела Джанг, която оглавява дивизията на Binance Labs. Binance се стреми да подкрепи фонд за инвестиране във фондове, които имат най-малко 100 милиона долара капитал и, разбира се, фокус върху блокчейн и крипто. Фирмата ще пусне и фонд за екосистеми "Binance", който според нея ще включва 20 партньора. Говорител на Binance заяви пред TechCrunch, че скоро ще бъдат публикувани допълнителни подробности за двете инициативи.

Данните от Coinmarketcap.com нареждат Binance като най-активния криптообмен в света. Компанията призовава Хонг Конг да се прибере вкъщи, но е в процес на преместване в Малта, където тя беше приветствана от регулаторните органи, след като тя беше принудена да излезе от Япония, когато регулаторните органи се отказаха от бизнеса си.

Това не е първото изпълнение на подобна инвестиционна кампания от страна на Binance. Компанията вече е сключила сделки чрез дилърите, разкрити по-рано тази година и описани от Жанг като "фонд за социално въздействие". Това доведе до инвестиция от 30 млн. долара в MobileCoin - стартъп с Moxie Marlinspike като съветник. Той е основателят на приложението за криптирани съобщения Signal и Open Whisper Systems - и създава инкубатор, който ще подхранва идеи и млади проекти с финансова подкрепа и менторство.

Компанията разкри днес, че първият й инкубационен проект ще бъде Dach Chain, нова банда с балона, базирана в Китай. Компанията вече се хайпва, защото един съосновател е Чън Вейсинг. Той е изпълнителен директор на стартъп на приложения Funcity, който първоначално основава Kuaidi Dache.

Този проект ще използва блокчейн технология, за да преосмисли връзката между интересите и силата на предприемача, труда, потребителите, инвеститорите и организаторите. Dache Chain ще създаде екосистема на общността със стабилно закотвяне и се очаква да постигне чиста споделена екосистема и да реши проблема с несправедливото разпределение на производителността и богатството - гласи изявление на Binance.

Binance също разкри, че освен MobileCoin, тя е направила инвестиции в интелигентни договори за стартиране на Oasis Labs, проверка на услугата Certik и crowdfunding платформа Republic.

Тази инициатива е друг пример за голяма крипто компания, която използва богатството си, за да стане инвеститор и да разшири платформата си чрез сделки с по-млади компании.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света