НАЧАЛО Други

Binance отрича да има пробив на сигурността и компрометирани данни

06.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance отрича да има пробив на сигурността и компрометирани данни

Binance, най-голямата борса за криптовалути, отхвърли твърденията за компрометиране на данни и код, след като се появиха съобщения за хранилище в GitHub, съдържащо чувствителна информация за платформата.

В публикацията на 404 Media, се твърди, че тези данни са били публично достъпни от известно време.

В отговор Binance бързо подаде искане за сваляне на авторски права до GitHub, като подчерта неоторизирания характер на публикувания код и потенциалните рискове, които той създава за интелектуалната собственост на компанията. Борсата подчерта важността на защитата на потребителските данни и предотвратяването на объркване сред потребителската си база.

След запитвания от страна на 404 Media говорител на Binance призна за лице, което твърди, че притежава чувствителна информация, но увери потребителите, че след задълбочена оценка от екипа по сигурността данните не съвпадат с нищо в производствената среда на Binance. Това даде известна увереност за сигурността на данните и активите на потребителите в платформата.

Притесненията обаче се засилиха, когато потребител на име “otteroooo” съобщи за появата на данни на потребителите на Binance за продажба на пазар в дарк уеб, привидно свързан с по-ранното изтичане на данни от GitHub.

Отговорът на Binance на тези твърдения беше, че екипът по сигурността не е открил “такова изтичане от системите на Binance“, придружено от потвърден акцент върху сигурността на потребителските акаунти.

Този инцидент подчертава по-широките опасения относно сигурността на потребителските данни на борсите за криптовалути. Комбинацията от пробива в GitHub и появата на KYC данни в тъмната мрежа подчертава значителните рискове, свързани с подобни нарушения.

Проактивните мерки на Binance, като например издаването на искания за сваляне на авторски права и уверяването на потребителите в сигурността на техните сметки, показват значението, което борсата отдава на опазването на потребителската информация. Инцидентът обаче служи като напомняне за продължаващите предизвикателства при поддържането на киберсигурността в пространството на криптовалутите.

Тъй като индустрията продължава да се развива, подобряването на мерките за сигурност остава наложително, за да се гарантира доверието на потребителите и целостта на екосистемата. Отричането на Binance за компрометиране на данни, въпреки последвалите събития, подчертава сложността и важността на осигуряването на потребителска информация в пространството на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.