НАЧАЛО Биткойн

Бил Гейтс отправя предупреждение за инвеститорите в Биткойн

09.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бил Гейтс отправя предупреждение за инвеститорите в Биткойн

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс наскоро предупреди инвеститорите за рисковете, свързани с Биткойн (BTC), разграничавайки се от тези, които са приели криптовалутата.

Гейтс изтъкна опасенията си относно нестабилността на BTC, особено податливостта му на влиянието на социалните медии, пример за което са туитовете на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

Въпреки забележителната инвестиция на Tesla в Биткойн през 2021 г., последвалите разпродажби съвпаднаха със значителни пазарни колебания, което повдигна въпроси за пропуснати печалби.

Гейтс подчерта опасностите от нестабилността на Биткойн, особено за по-малко финансово обезпечените лица, като посъветва за предпазливост при приемането му. Той изтъкна финансовата изтънченост на Илон Мъск, като предположи, че хората с по-малко ресурси трябва да бъдат бдителни.

Гейтс подчерта и по-широките опасения, свързани с криптовалутата, включително регулаторните предизвикателства и потенциалните злоупотреби поради децентрализирания ѝ характер, позволяващ анонимни и необратими транзакции.

Въпреки тези резерви Гейтс призна потенциалните ползи от дигиталните валути, особено в прозрачна и регулирана среда.

Той се позова на инициативите на фондация “Бил и Мелинда Гейтс“, насочени към използване на дигиталните валути за прозрачни транзакции, особено в помощ на общности с недостатъчно обслужване по време на кризи като пандемията.

В инвестиционната си стратегия Гейтс дава приоритет на компании със силни фундаментални показатели и потенциал за растеж в различни сектори. Неговият портфейл, разнообразен както в технологичните, така и в традиционните индустрии, отразява балансиран подход към инвестирането.

Предупреждението на Гейтс за Биткойн служи като напомняне за рисковете, свързани с волатилни инвестиции, особено за тези с ограничени финансови ресурси, като подчертава значението на старанието и предпазливостта на пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.