НАЧАЛО Други

Безполезен ли е чатботът на Google?

октомври 12, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Безполезен ли е чатботът на Google?

От няколко месеца Google и Discord са домакини на частен чат, предназначен единствено за отдадените потребители на Bard - чатбот на Google, управляван от изкуствен интелект.

В рамките на този форум продуктовите мениджъри, дизайнерите и инженерите на Google участват в откровени дискусии относно ефективността и практичността на този AI инструмент. Някои от тях повдигнаха въпроса дали са оправдани значителните ресурси, инвестирани в разработването му.

Според моя опит не съм склонен да разчитам напълно на резултатите от LLM, освен ако не мога да ги потвърдя независимо“, отбеляза Доминик Рабие, старши продуктов мениджър, наблюдаващ Bard, в разговор в Discord през юли.

Той е имал предвид големите езикови модели – системите за изкуствен интелект, обучени на базата на обширни текстови данни, които служат за основа на чатботове като Bard и ChatGPT на OpenAI. Рабиеж изрази желание да се достигне до етап, в който да може да се гласува пълно доверие на системата, но призна, че тя все още не е достигнала този етап.

Кати Пърл, ръководител на потребителското изживяване за Bard в Google, заяви през август:

Най-значимото предизвикателство, което все още обмислям: за какво са наистина полезни LLM, по отношение на предоставянето на реална помощ? Като например, действително да има съществена промяна. Предстои да се определи!

Множеството данни, разгледани внимателно от Bloomberg, предлагат различна перспектива за това как се използва и оценява Bard от тези, които са запознати отблизо с него.

Става ясно, че дори ръководителите на компанията, отговорни за разработването на Bard, изпитват смесени чувства относно потенциала на инструмента.

Разширявайки позицията си за “непълно доверие” в отговорите, генерирани от големи езикови модели, Рабие предложи да се обмисли използването на Bard предимно за “творчески и брейнсторминг цели”. Освен това той изтъкна, че използването на Bard за задачи по кодиране е жизнеспособна възможност, тъй като това неизбежно води до проверка на функционалността на кода.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.