НАЧАЛО Крипто Крими

Bent Finance претърпя хак на платформата

ДЕК. 21, 2021 16:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bent Finance претърпя хак на платформата

Bent Finance, платформата за стейкинг и фарминг, се превърна в поредната жертва на хак през декември. Признанието за атаката беше последвано от молба до инвеститорите да изтеглят средствата си от пула, след което исканията за възнаграждение на компрометираната платформа бяха спрени.

Bent Finance за първи път разбира за експлойта в понеделник около 20:55 (EST), когато компанията не отчете загуба на средства. Въпреки това общността заподозря, че това може да е т.нар. 'rug-pull' след като блокчейн тракера PeckShield потвърди, че е локализирал източника на транзакциите, които сa следствие от хака.


Bent Finance продължава да съветва своите инвеститори в пула да изтеглят средствата, докато експлойта не бъде решен. Въпреки това, компанията потвърди, че ще възстанови всички откраднати средства от пула:


Препоръчваме ви да се оттеглите от протокола до второ нареждане. [Ние сме тук] и ще се възстановим от това по един или друг начин.


Според следовател на крипто измами и бивш член на тайните служби на Съединените щати Джо Макгил от TRM Labs, хакерите са успели да откраднат приблизително 440 етера (ETH) на стойност над $1.6 милиона към момента на писане.


Разследванията на Макгил намекнаха, че атаката продължава от 12-ти декември, което противоречи на констатацията на Bent Finance, която подозира присъствието на нападателя в мрежата от 1-ви  декември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто проект загуби $140 милиона в хакерска атака


Само през декември пет крипто компании – включително Grim Finance, BitMart и AscendEX – кумулативно загубиха над $600 милиона в резултат на успешни хакове. Въпреки това продължават допълнителни разследвания за идентифициране на загубите от експлойта на Bent Finance.


Успоредно с продължаващите експлойти върху крипто бизнеса, през декември също станахме свидетели това как Twitter профила на индийския премиер Нарендра Моди беше хакнат и бе използван за разпространение на дезинформация относно масовото приемане на Биткойн (BTC) в Индия.


Хакери с неизвестен произход поеха контрола върху акаунта на премиера на 12-ти декември, който има над 73.4 милиона последователи, за да обявят BTC за законно платежно средство в допълнение към обявяването на раздаване на 500 BTC за индийски граждани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

Хакерите успяха да осъществят достъп и да откраднат над $80 милиона от Qubit Finance, която се основава на Binance Smart Chain, потвърдено чрез туит в петък. Адресите, свързани с хака, откраднаха 206,...
ЯНУ. 28, 2022 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света