НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто проект загуби $140 милиона в хакерска атака

ДЕК. 13, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто проект загуби $140 милиона в хакерска атака

По-рано днес бяха откраднати 96 частни ключа от екосистемата за крипто гейминг Vulcan Forged, което позволи на хакера да източи $140 милиона в криптовалута.

Vulcan Forged предлага набор от крипто дейности. Това е предимно гейминг студио, предлагащо шест различни игри, базирани на блокчейн. Но също така има пазар за NFT и своя собствена децентрализирана борса, където потребителите могат да търгуват с родния на платформата токен PYR.


Когато някой регистрира акаунт във Vulcan Forged, платформата създава за тях набор от блокчейн портфейли в мрежите на Етериум, Polygon и VeChain. Вместо да кара потребителят да управлява собствените си частни ключове, платформата го прави от тяхно име.


Според уики страницата на проекта, той работи с услугата за управление на портфейли Venly (бившия Arkane Network), за да създаде своите портфейли - услуга, използвана също от Atari, Matic и Blockchain Game Alliance.


В Discord канала на Venly, Лорънс Плуйм, ръководител на общността във Venly, каза, че се подлага на одит, за да се провери дали са засегнати само портфейли на Vulcan Forged.


Продаване на токените на Uniswap


96-те портфейла, които бяха засегнати, съдържаха 4.5 милиона PYR, на стойност $140 милиона към момента на атаката. Това е 9% от общото предлагане на проекта, според CoinGecko, и 23.7% от циркулиращото предлагане. Други активи, включително Етериум (ETH) и Polygon (MATIC), също може да са били взети.


След като експлойтът беше открит - но преди да бъде обявен - Vulcan Forged каза на общността си да премахне средства от ликвидните пулове на децентрализираните борси. Това би затруднило хакера да изтегли средствата, без да използва централизирани борси, където може да се нуждаят от документи за самоличност.


Въпреки това, нападателят е продал значителни количества PYR за ETH, продавайки малки партиди токени наведнъж. Но те все още имат 2 милиона PYR (в момента на стойност $47 милиона), които седят недокоснати в един портфейл.


Този натиск от страна на продавачите намали цената на PYR. Преди атаката беше на $31, а сега е на $23.7 - спад от над 20%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
BadgerDAO разкриха причината за скорошния хак


Vulcan Forged каза, че хазната на проекта ще изпрати PYR и LAVA токените си на засегнатите. Те ще трябва да създадат акаунти с MetaMask и ще получат токените там. Всеки, който е загубил ETH или MATIC, ще получи еквивалентната сума в PYR. До момента половината от средствата са възстановени.


"Свързахме се с всички борси, за да поставим този адрес в черен списък. Изглежда също така, че собственикът на портфейла може да има KYC на борса, с която сега сме в контакт", публикува Vulcan Forged.


Компанията добави, че премахва това, което описва като полу-попечителско решение от екосистемата Vulcan Forged - което означава, че в бъдеще потребителите ще трябва да се грижат за собствените си частни ключове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света