НАЧАЛО Финтех

Barclays вече не обслужва Coinbase

АВГ. 16, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Barclays вече не обслужва Coinbase

Приключи най-престижната бизнес връзка с банка в крипто пространството.

Barclays, базираната в Лондон глобална банка, вече не работи с крипто обмена Coinbase, съобщиха на CoinDesk източници от индустрията.


И докато обменът намери заместник в щатската банка ClearBank, според хора, запознати със ситуацията, промяната причини сериозни неудобства на потребителите на борсата.


Отношенията с банката имаше много преимущества като това че, Barclays свързаха базирания в Сан Франциско Coinbase към схемата за по-бързи плащания в САЩ (FPS), което позволява на потребителите незабавно да изтеглят и депозират британски лири на борсата. 


Краят на отношенията прекъсна достъпа на Coinbase до FPS - което от своя страна забави депозитите и тегленията в GBP за американски клиенти, които сега отнемат дни за обработка.


Ситуацията обаче е временна, благодарение на новото партньорство с ClearBank. Една от американските "банки-претенденти", които се появиха през последните години, за да се конкурират с участниците на пазара, ClearBank се очаква да възстанови FPS достъпа на Coinbase до края на третото тримесечие.


Barclays, ClearBank и Coinbase отказаха коментар.


Скептично и предпазливо отношение към крипто бизнесите


Компаниите, които се занимават с криптовалути, изпитват  трудности да намерят банкови партньори, като почти всички банки с големи имена избягват този бизнес.


Следователно, когато Coinbase получи банкова сметка в Barclays в началото на 2018 г., новината бе изключително важна. Обменът също така получи лиценз за електронни пари от Английския орган за финансово поведение (FCA) и беше първата крипто компания, получила достъп до FPS.


Оттогава се говори, че Barclays са предпазливи относно крипто клиентите; хората имат различни мнения защо това може да е така, но никой не знае със сигурност.


"Разбирам, че рисковият апетит на Barclays се е свил малко - не съм сигурен точно защо или какво се движи, може би е имало някаква дейност, от която не са доволни. Но става въпрос за нивото на комфорт на Barclays с криптовалутите като цяло “, каза изпълнителният директор на крипто компания в САЩ, която реши да остане безименна.


Друг източник описа отношенията на Coinbase и Barclays като пилотна програма, която просто е приключила своя курс.


Този източник добави, че банкирането с Barclays вероятно е задържало Coinbase назад по отношение на това кои монети борсата може да изброи.


Това не означава, че ClearBank дава на Coinbase карт бланш.


По-рано тази седмица Coinbase премахна zcash, криптовалутата, ориентирана към анонимност, която използва технология, наречена доказателства за нулево знание, за да маскира подробности за транзакции от наблюдатели на блокчейна. 


Човек, запознат с решението, каза, че е напълно заради новата банка. За ClearBank не е неудобно да подкрепя валута с функции, които затрудняват работата с регулаторите.


Coinbase не беше единствената крипто фирма, която успешно използваше Barclays. През 2016 г., когато банката беше може би по-ентусиазирана от технологията, Barclays заяви, че работи със Circle Internet Financial, чието основно предлагане по това време е Circle Pay, приложение, регулирано от FCA, което използва Биткойн, за да улесни без комисионните валутни преводи. Депозитите на клиенти се държаха от Barclays.


Банката каза по това време: 


Можем да потвърдим, че Barclays Corporate Banking е избран за финансов партньор от Circle и подкрепяме проучването на положителните приложения на блокчейн, които могат да бъдат от полза за клиентите ни и обществото.


Barclays, и Circle (който оттогава прехвърли фокуса си от плащанията на дребно към търговията с криптовалути) отказаха да коментират състоянието на бизнес отношенията им.


Освен че работи с Barclays, Coinbase от няколко години има банкови отношения с базираната в Естония LHV Bank. LHV работи за предлагане на достъп до по-бързи плащания във Великобритания, но според източници от индустрията, това ще отнеме време.


Говорител на LHV каза на CoinDesk: 


Технически сме се присъединили към схемата за по-бързи плащания(FP), но все още има някои проблеми, над които трябва да работим, и юридически детайли, за да ги управляваме, преди да можем да започнем да предлагаме по-бързи плащания на нашите финтех клиенти.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Stripe стартира услуга за заеми предвидени за онлайн компании

Процесорът за онлайн плащания “Stripe” обяви старта на услугата си за кредитиране “Stripe Capital” за интернет бизнеси в Съединените щати. На 5-ти септември Stripe обяви старта в блог публикация, отб...
СЕП. 10, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyTap на Ripple привлече още 4 големи банки

Така броят на финансовите институции, които действат като акционери на проекта, нарасна до 29.MoneyTap - приложението за извършване на мигновени транзакции по всяко време от японския банков консорциум...
СЕП. 1, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцария лицензира първите крипто банки

И двата проекта са са сериозно финансово подкрепени от високопоставени банкери. Крипто банките “Seba Crypto” и “Sygnum” осигуриха банкови лицензи от швейцарския финансов регулатор Finma, както бе отб...
АВГ. 28, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

“Malta A.I. & Blockchain Summit” търси да оформи бъдещето

“Malta A.I. & Blockchain Summit” си осигури мястото в световния технологичен календар като водеща платформа за компаниите да се срещнат с общността и да участват в дебати. Повече от 14,000 представите...
АВГ. 28, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света