НАЧАЛО Други

Банките ще трябва да разкриват какви криптовалути държат

октомври 18, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банките ще трябва да разкриват какви криптовалути държат

Според неотдавнашно съобщение на Базелския комитет за банков надзор от международните банки вече се изисква да предоставят както количествени, така и качествени данни за участието си в дейности, свързани с криптовалути.

Тези нови насоки са в допълнение към вече определените от комитета значителни капиталови изисквания, насочени към обезкуражаване на банките да държат криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) без подходяща подкрепа.

Забележително е, че този ход идва в отговор на неотдавнашните предизвикателства, с които се сблъскаха свързани с криптовалути кредитори като Signature Bank и Silicon Valley Bank.

Тези предложени разпоредби, чието прилагане е предвидено за 2025 г., задължават банките да разкриват качествени данни за своите операции, свързани с крипто, както и количествени данни за експозицията си към криптоактиви, заедно със съответните капиталови и ликвидни предпоставки.

Комитетът, свързан с Банката за международни разплащания със седалище в Базел, Швейцария, подчерта, че стандартизираните формати за оповестяване ще насърчат пазарната отчетност и ще спомогнат за изравняване на информационните условия между банките и пазарните участници.

Тези планове бяха предизвестени от комитета преди две седмици. Комитетът, който установи стандартите за конвенционалните финансови институции, за да предотврати повторение на финансовата криза от 2008 г., в момента търси обратна връзка по тези предложения до януари 2024 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.