НАЧАЛО Регулации

Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

август 5, 2018 4:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

Банката на Тайланд (BoT) наскоро позволи на местните банки да създават дъщерни дружества за работа с крипто, според местният тайландски източник Blognone на 3-и август.

Според регулаторно съобщение, публикувано от BoT на 1-и август, тайландските банки вече могат да издават цифрови токени, да предоставят крипто-брокерски услуги, да извършват крипто-свързан бизнес и да инвестират в крипто чрез дъщерни дружества.

Неотдавнашното съобщение обаче отново потвърди, че на всички банки и други финансови институции все още им е забранено да се занимават пряко с криптовалути.

Въпреки че сега има банки, които имат право да създават крипто-клонове, тези клонове имат забрана да предлагат услуги, свързани с крипто, на своите клиенти и обществеността и могат да взаимодействат само с други фирми, одобрени от Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд. Blognone пише, че на дъщерните дружества също е забранено да предлагат крипто-свързани услуги на физически лица.

Дъщерните дружества имат право да предоставят инвестиционни ресурси на клиентите си, освен ако не желаят да инвестират в цифрови активи, които имат за цел да развият „финансови иновации“ или да разширят качеството на финансовите услуги. В този случай могат да използват регулаторния sandbox на BoT.

По-рано тази година BoT издаде циркулярно писмо, което забрани на банковите институции в Тайланд да инвестират и търгуват с крипто, както и да участват в установяването на крипто обмен. Централната банка на Тайланд също така изискваше от банките да не съветват физическите лица при крипто инвестиции или търговия и да забранят на клиентите да използват кредитни карти за закупуване на крипто.

През май тайландското правителство издаде регулаторна рамка, която дефинира криптовалутите като „цифрови активи и цифрови токени“, и ги поставя под регламентиране на Тайландската служба за сигурност (SEC).

В началото на юни BoT разкри, че възнамерява да предостави „нов начин за провеждане на междубанков сетълмент“, като използва цифрова валута, издадена от централната банка (CBDC). Според банката приемането на собствената си криптираща валута ще намали разходите за транзакции, както и ще намали времето за извършване на сделки и валидиране „поради необходимия по-малък процес на посредничество в сравнение с настоящите системи“.

По-рано през юли тайландското правителство прие регламенти за първоначалното предлагане на монети (ICO), като стана една от първите юрисдикции в света, които позволяват на международните организации за суровини да работят в напълно регулирана среда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене