НАЧАЛО Финтех

Bank of America: CBDC е естествената еволюция на парите

януари 18, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bank of America: CBDC е естествената еволюция на парите

Екип от анализатори от Bank of America (BoA) определени дигиталните валути на централните банки (CBDC) и стабилните монети като естествена еволюция на парите.

Според информацията анализаторите подчертават, че CBDC могат да революционизират глобалните финансови системи и може би са най-значимият технологичен напредък в историята на парите.

Дигиталните валути на централните банки могат да са значителна иновация, твърди BoA

Те смятат, че CBDC ще променят начина, по който се прехвърлят пари през следващите 15 години.

Освен това екипът прогнозира, че финансовите органи и централните банки ще признаят потенциала на по-високата ефективност и по-ниските разходи от използването на дигиталните валути.

Анализаторите признават, че CBDC все още може да представлява риск от стимулиране на конкуренцията с банковите депозити, насърчаване на неравенството между държавите, както и загуба на паричен суверенитет.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023-та ще е годината на възстановяване за Биткойн – А. Скарамучи


Те не смятат, че всички държави ще въведат тези валути в рамките на следващото десетилетие, но все пак споделиха, че централните банки трябва да са в крак с технологичния напредък, в противен случай рискуват да загубят „значимостта си в дългосрочен план“.

Също така според информацията може да се очаква властите на държавите и централните банки по света да се опрат на частния сектор, за да стимулират иновациите в сферата на CBDC и стабилните монети.

Bank of America не за първи път споделя своята оптимистична гледна точка относно сферата. Към средата на миналата година Брайън Мойнихан главният изпълнителен директор на BoА заяви, че банката разполага със стотици патенти за блокчейн като процес, като инструмент и като технология, но че регулациите възпрепятстват всякакъв напредък на институцията в крипто сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене