НАЧАЛО Други

Bank of America разкри чудовищни загуби в размер на $131 милиарда

октомври 18, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bank of America разкри чудовищни загуби в размер на $131 милиарда

През третото тримесечие Bank of America (BAC.N) регистрира нереализирани загуби от ценни книжа в размер на $131.6 милиарда, което е увеличение спрямо предходното тримесечие. 

Въпреки това банката е уверена, че тези загуби няма да се превърнат в реални дългосрочни загуби. Това се случва след засиления контрол върху нереализираните загуби след забележителната разпродажба на Silicon Valley Bank през март, която доведе до значителни сътресения в индустрията.

Анализаторите смятат, че е малко вероятно Bank of America да продаде тези ценни книжа на загуба поради стабилната си ликвидност от потребителски депозити и по-високия капитал. Освен това задържането на тези ценни книжа до падежа осигурява гъвкавост при избягване на загуби от пазарна оценка. Главният финансов директор на банката Аластър Бортуик подчерта, че тези нереализирани загуби се отнасят до държавно гарантираните ценни книжа и предвиди нулеви загуби във времето.

Според информацията към момента на отчитане Bank of America е държала приблизително $603 милиарда в ценни книжа, определени като “държани до падеж“, което е леко намаление спрямо $614 милиарда през второто тримесечие. Въпреки това тези нискодоходни активи ограничават възможностите на банката да генерира по-високи печалби в сравнение с потенциално по-доходоносни инвестиционни възможности.

Според оценките на Moody’s банките в САЩ може да се сблъскат с нереализирани загуби в портфейлите си от ценни книжа на стойност около $650 милиарда, което е с 15% повече спрямо края на второто тримесечие. JPMorgan Chase (JPM.N) отчете нереализирани загуби в размер на $40 милиарда в портфейла си “държани до падеж” за третото тримесечие.

Citigroup (C.N) не оповести загуби от ценни книжа за третото тримесечие, но в края на второто тримесечие те възлизаха на $24 милиарда. Според Алисън Николети, професор в Wharton School, макар че тези нарастващи нереализирани загуби представляват икономическо предизвикателство, те не са значителен счетоводен проблем. 

Истинският проблем би възникнал само ако има необходимост от продажба на тези ценни книжа. Банките имат възможност да инвестират депозитите на клиентите си в облигации на базата на пазарните цени или да фиксират лихвени проценти за ценни книжа, държани до падежа.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.