НАЧАЛО Алткойни

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

01.12.2021 18:42 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Децентрализираният автоматизиран маркет мейкър (AMM) Bancor е готов да пусне нови пулове за стейкинг и надграждане на своя непостоянен механизъм за защита от загуби като част от дългоочакваната си актуализация Bancor 3.

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди за стейкинг чрез различни пулове за ликвидност.

В блог публикация от 30-ти ноември, представяща предстоящата актуализация на Bancor 3, платформата обяви няколко нови функции и надстройки, включително Omnipool, Infinity пулове и “Незабавна защита от непостоянни загуби“.

Непостоянна загуба (IL) възниква при AMM като Bancor или Uniswap, когато цените на два актива в ликвиден пул се различават значително, като едната страна върви силно нагоре или надолу.

През октомври 2020 г. Bancor за първи път въведе механизъм за борба с проблема чрез въвеждане на IL застраховка, която гарантира, че доставчиците на ликвидност ще получат до 100% от първоначалния си капитал, плюс таксите, натрупани след 100-дневен период на изчакване.

Като част от актуализацията за незабавна защита от непостоянна загуба, потребителите вече няма да трябва да чакат първите 100 дни, тъй като ще получат пълна защита от първия ден.

Новата функция Omnipool ще доведе до създаването на единен пул за стейкинг на BNT, който предлага доходност от цялата мрежа, за разлика от настоящия метод за предлагане на доходност от отделни пулове от двойки активи като ETH/BNT.

Omnipool позволява всички сделки в мрежата да се извършват в една транзакция. В предишните версии на Bancor търговията изискваше трансфери през BNT, създавайки допълнителна транзакция и добавени разходи за газ в сравнение с конкурентните DEX.

Infinity пуловете ще предлагат неограничени депозити в Bancor и вече няма да изискват от потребителите да чакат “да се освободи пространство в пул, преди да могат да депозират токени“.

Други забележителни актуализации в Bancor 3 ще включват автоматично начисляване на награди за добив на ликвидност, двустранни награди, за да се “позволи на проекти за токени на трети страни да предлагат стимули без IL за своите пулове” и допълнителна поддръжка на много вериги и втори слой.

ПРОЧЕТИ ОЩЕВиталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Bancor се управлява от децентрализирана автономна организация (DAO) и в момента предлага поддръжка и на блокчейна EOSIO. От платформата казаха, че Bancor 3 ще бъде пуснат на три етапа, наречени “Dawn, Sunrise и Daylight” и трябва да бъде пусната през първото тримесечие на 2022 г. в очакване на гласуване от BancorDAO.

Според данни на DeFi Llama, Bancor се нарежда като тридесет и втората по големина DeFi платформа по отношение на обща заключена стойност – $1.65 милиарда. Към момента на писане, собственият токен на Bancor BNT е нараснал с около 2% през последните 24 часа, търгувайки се на $4.22 с обща пазарна капитализация от $990 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.