НАЧАЛО Блокчейн

Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

НОЕ. 28, 2021 22:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин направи предложение заедно с Ансгар Дитрихс, разработчик на софтуер за Етериум. Предложението, наречено EIP-4488, представлява краткосрочно решение на ескалиращите такси за газ, наблюдавани на втори слой.

Модификацията на EIP4488 беше предложена преди три дни в хранилището на GitHub за предложения за подобрение на Етериум от Бутерин и Дитрихс. EIP4488 има за цел намаляване на разходите за 'roll-ups' с ~5x и добавя ограничение за това колко 'call' данни могат да съществуват в блок, което има теоретично ограничение от приблизително 1MB на слот.


Преди това предложение roll-up беше най-добрият отговор на ескалиращите такси за газ. Roll-up е решение от втори слой на Етериум, където изпълнението на транзакциите се извършва извън основната верига на Етериум, докато данните за транзакциите се публикуват на първи слой. Решенията Loopring и Polygon Hermez от втори слой са евтини в сравнение с решенията на първи слой, докато roll-ups като ZKSync и Optimism не изостават много. Според уебсайта на Етериум, roll-ups използват 'call' данни за транзакции и минимизирането на разходите за данни за транзакции е начин за намаляване на разходите.


Шардинг в мрежата на Етериум?


Бутерин посочи, че усилията за внедряване на ортодоксален шардинг за справяне с проблемите с претоварване на мрежата могат да започнат постепенно с промяна на кода, която трябва да отнеме подобно време на хард форка Altair, за да се разгърне. Концепцията за шардинг е заимствана от традиционните бази данни и се отнася до хоризонталното мащабиране на база данни, подобно на увеличаването на броя на лентите на магистрала за намаляване на задръстванията. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Solana може да се окаже най-големия конкурент на Етериум


В момента мрежата на Етериум е силно претоварена, което води до високи такси за транзакции, наречени газ. Газта захранва изчислителните процеси на Етериум.


Какво представляват предложенията за подобрение на Етериум?


Предложенията за подобрение на Етериум (или EIP) се базираха на предложения за подобрение на Биткойн, които сами по себе си се основават на процеса на предложения за подобряване на Python. Предложение за подобряване на Етериум може да бъде създадено от всеки, който има познания за процеса.


Редакционен екип разглежда документи за предложения, състоящи се от резюме, мотивация и технически спецификации. Екипът се състои от Мика Золту, Ник Сейвърс, Ник Джонсън, Хъдсън Джеймс, Мат Гарнет, Кейси Детрио, Грег Колвин и Алекс Берегзази.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер

Той запази тази титла чрез бума на децентрализираните финанси (DeFi) и незаменими токени (NFT). Въпреки това, имаше сериозни конкуренти, които се пръкнаха с появата на двете нови пространства, които п...
ЯНУ. 25, 2022 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света