НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Децентрализираният автоматизиран маркет мейкър (AMM) Bancor е готов да пусне нови пулове за стейкинг и надграждане на своя непостоянен механизъм за защита от загуби като част от дългоочакваната си актуализация Bancor 3.

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди за стейкинг чрез различни пулове за ликвидност.


В блог публикация от 30-ти ноември, представяща предстоящата актуализация на Bancor 3, платформата обяви няколко нови функции и надстройки, включително Omnipool, Infinity пулове и "Незабавна защита от непостоянни загуби".


Непостоянна загуба (IL) възниква при AMM като Bancor или Uniswap, когато цените на два актива в ликвиден пул се различават значително, като едната страна върви силно нагоре или надолу.


През октомври 2020 г. Bancor за първи път въведе механизъм за борба с проблема чрез въвеждане на IL застраховка, която гарантира, че доставчиците на ликвидност ще получат до 100% от първоначалния си капитал, плюс таксите, натрупани след 100-дневен период на изчакване.


Като част от актуализацията за незабавна защита от непостоянна загуба, потребителите вече няма да трябва да чакат първите 100 дни, тъй като ще получат пълна защита от първия ден.


Новата функция Omnipool ще доведе до създаването на единен пул за стейкинг на BNT, който предлага доходност от цялата мрежа, за разлика от настоящия метод за предлагане на доходност от отделни пулове от двойки активи като ETH/BNT.


Omnipool позволява всички сделки в мрежата да се извършват в една транзакция. В предишните версии на Bancor търговията изискваше трансфери през BNT, създавайки допълнителна транзакция и добавени разходи за газ в сравнение с конкурентните DEX.


Infinity пуловете ще предлагат неограничени депозити в Bancor и вече няма да изискват от потребителите да чакат "да се освободи пространство в пул, преди да могат да депозират токени".


Други забележителни актуализации в Bancor 3 ще включват автоматично начисляване на награди за добив на ликвидност, двустранни награди, за да се "позволи на проекти за токени на трети страни да предлагат стимули без IL за своите пулове" и допълнителна поддръжка на много вериги и втори слой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕВиталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум


Bancor се управлява от децентрализирана автономна организация (DAO) и в момента предлага поддръжка и на блокчейна EOSIO. От платформата казаха, че Bancor 3 ще бъде пуснат на три етапа, наречени "Dawn, Sunrise и Daylight" и трябва да бъде пусната през първото тримесечие на 2022 г. в очакване на гласуване от BancorDAO.


Според данни на DeFi Llama, Bancor се нарежда като тридесет и втората по големина DeFi платформа по отношение на обща заключена стойност - $1.65 милиарда. Към момента на писане, собственият токен на Bancor BNT е нараснал с около 2% през последните 24 часа, търгувайки се на $4.22 с обща пазарна капитализация от $990 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano (ADA) китовете продължават да купуват

Големите адреси се увеличаватКакто показват данните от Santiment, големите притежатели на Cardano са увеличили позициите си с приблизително 110% след огромния спад на цените на пазара, който започна н...
ЯНУ. 28, 2022 19:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света