НАЧАЛО Алткойни

Bancor: Общността гласува за изгаряне на 10% от предлагането

06.10.2022 12:18 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bancor: Общността гласува за изгаряне на 10% от предлагането

Не може да се отрече фактът, че през изминалата година световната макроикономическа обстановка продължи да се влошава бързо, до голяма степен благодарение на мерките за количествени облекчения на Федералния резерв (като например повишаването на лихвените проценти).

Това доведе до пресъхване на ликвидността в световен мащаб, като по този начин се отрази на цял куп пазари, включително акции, суровини и криптовалути.

В тази връзка през последните няколко седмици няколко крипто проекта взеха нещата в свои ръце, за да помогнат за стимулиране на ценовото действие на предпочитаните от тях активи. Например, членовете на общността, свързани с популярния децентрализиран протокол за обмен Bancor, наскоро гласуваха критично предложение, което намалява общото предлагане на родната криптовалута на мрежата Bancor, чрез изгаряне на BNT, за да помогнат за засилване на потенциалното ценово движение на актива.

В най-простия си смисъл изгарянето на токени може да се разглежда като механизъм, който позволява премахването на фиксиран брой монети от циркулащото предлагане на дадена валута. Това спомага за подобряване на съотношението между търсенето и предлагането на даден актив, като по този начин позволява евентуално повишаване на стойността му на по-късен етап. Много борси и популярни крипто проекти, включително KuCoin, Binance, Gate.io и MEXC Global, участват редовно в тези дейности.

Как това може да се отрази на Bancor?

По-рано тази година, през юни, Bancor спря разпространението на своя токен BNT, което доведе до спиране на популярната програма Impermanent Loss Protection (ILP). Оттогава насам проектът възстановява дигиталната си инфраструктура, като набляга особено на предефинирането на своята токеномика, за да смекчи евентуалния инфлационен риск, свързан с BNT, както и да възстанови резервите си от токени.

Както беше споменато по-рано, преди няколко дни 1 милион BNT бяха успешно изгорени, след като бяха внесени и събрани в рамките на v3 трезора на Bancor. Еднократното изгаряне на BNT, за което гласуваха участниците в ДАО протокола, беше извършено, като 0.5% от предлагането на валутата в обращение вече е безвъзвратно унищожено. Тези усилия за изгаряне са доста полезни за бъдещото здраве на протокола, тъй като позволяват на стойността на BNT да се повиши като същевременно по естествен начин се попълват резервите на TKN на платформата.

Освен това се обсъжда и изгаряне на 21 милиона BNT като част от миграцията на Bancor от v2.1 към v3.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кога излиза филмът за Coinbase


Накрая, заслужава да се отбележи, че емитирането на BNT беше спряно – ход, който увеличи дефлационния натиск върху актива. Не само това, за да противодейства на всякакви инфлационни рискове, свързани с монетата, управляващата общност на Bancor прие предложение за прекратяване на възнагражденията за добив на ликвидност на BNT.

Продължава изгарянето на vBNT

Друга важна стъпка, която Bancor предприе, за да укрепи икономическата си рамка, е чрез увеличаване на темпа, с който вътрешните такси се използват за закупуване на BNT и изгаряне на vBNT. vBNT е управленският токен на Bancor, който се издава на потребителите, които стейкват BNT в различните пулове за ликвидност на Bancor.

В тази връзка трябва да се подчертае, че 90% от таксите на Bancor v3 понастоящем се използват за придобиване на нови BNT, докато 100% от таксите на Bancor v2.1 се използват за купуване на BNT и изгаряне на vBNT. Общата сума на vBNT, която е била изгорена през 2022 г., нараства експоненциално с всеки изминал месец и в момента е близо до $2.8 милиона.

В момента токенът BNT се търгува на цена от около $0.4. Въпреки това, в разгара на бичия пазар през 2021 г. криптовалутата се покачи до исторически връх от $9.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалута продължава да върви надолу, след като наскоро достигна историческо дъно

Меме криптовалутата Degen (DEGEN) отбеляза забележителен спад в цената, след като между 18 и 19 юни показа признаци на възстановяване.

21.06.2024 20:45 1 мин. четене

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Големите инвеститори разпродават меме криптовалутата Dogwifhat – какво следва за цената?

Големите притежатели на Dogwifhat (WIF), наричани често китове, предизвикаха спад в цената, като продадоха значителни части от притежанията си. 

21.06.2024 18:34 2 мин. четене

Алткойн сезонът ще започне по-рано според този фундаментален индикатор

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за блокчейн анализи CryptoQuant, сподели гледната си точка за алткойните, тъй като се очертава потенциалното одобрение на спот Етериум ETF за американските пазари.

21.06.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.