НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Bakkt с едва $5.8 милиона търговски обем за първата седмица

ОКТ. 1, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bakkt с едва $5.8 милиона търговски обем за първата седмица

Bakkt отчита слаб търговски обем в рамките на първата си седмица - дали платформата стои зад спада на Биткойн?

Дългоочакваното стартиране на физически подкрепените от Bakkt Биткойн фючърси беше разочароващо, като отчете само 5,8 милиона долара в търговски обем през първата седмица.


Много хора в общността възложиха големи надежди на Bakkt като катализатор за набирането на институционални инвеститори на пазара. Но засега изглежда, че институциите нямат особен интерес.


Bakkt е един от най-очакваните проекти в Биткойн общността. Платформата се разграничава по едно нещо от останалите фючърсни предложения и това е фактът, че договорите са физически подкрепени от истински BTC.


Това означава, че когато инвеститорите купуват договори чрез Bakkt, те купуват действителни Биткойни с този договор.
Стартирането на Bakkt обаче се оказа много разочароващо. През първите седем дни имаше само $5,8 милиона обем на търговия. Сравнете това с обемите на CME фючърсите - $460 милиона за първата седмица или седмичния обем от $700 милиона, който виждат напоследък.


Някои крипто коментатори твърдят, че приемането на Bakkt в началото ще бъде бавно, но ще набере значителна скорост след време. Инвеститорите вероятно чакат да видят как работи пазарът и какви нови регулации могат да бъдат внесени.


Дали Bakkt е причината за спада в цената на BTC?


Много анализатори свързват 20-процентния спад на Биткойн тази седмица с разочароващото стартиране на Bakkt. След повече от година вълнение, ниските обеми на търговия уплашиха някои инвеститори, които се надяваха да се влеят средства от институционални играчи.


Цената на BTC се движеше около $10,000 преди старта. След няколко спада цената е около $8,000.


Изглежда историята се повтаря. Когато CBOE и CME пуснаха своите фючърсни пазари през декември 2017 г., цената отчете подобни спадове. Тогава Биткойн беше около $20,000. В рамките на месец и половина, флагманската криптовалута загуби близо 50% от стойността си.


Ще трябва да изчакаме и да видим какъв ще бъде обемът на Bakkt през следващите няколко месеца.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bakkt отбелязват сериозен ръст в обема на търговия
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Производител на луксозни автомобили започва да приема Биткойн (видео)

Производителят на екзотичния хибриден спортен автомобил Reverо отваря главното си местоположение в Нюпорт Бийч, Калифорния, за Биткойн и крипто ентусиастите, които искат да похарчат BTC за луксозни...
ОКТ. 17, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Третото тримесечие отчита рекордни нива на институционален интерес към Биткойн

В Q3 отчета си за инвестиции в цифрови активи през 2019 г., Grayscale предостави подробности за притока в своите продукти за периода от 1-ви юли 2019 г. до 30-и септември 2019 г.Третото тримесечие на ...
ОКТ. 16, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн няма да падне до $ 6,000

Много популярни анализатори предполагат, че цената може да се понижи до 6,000 долара. Както се е случвало доста пъти в миналото, Биткойн често прави точно обратното, така че е много интересно да се...
ОКТ. 16, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Консорциум от компании пусна токен подкрепен от злато на странична верига на Биткойн

ОКТ. 16, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света