НАЧАЛО Алткойни

Azuki: NFT проекта пуска физически подкрепени токени (PBT)

октомври 19, 2022 19:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Azuki: NFT проекта пуска физически подкрепени токени (PBT)

Създателя на популярният NFT проект Azuki стартира нов стандарт за токени - Physical Backed Tokens (PBT), за да даде възможност за притежание на физически предмети във веригата.

Според информацията PBT е нов стандарт за токени с отворен код, обвързващ физически предмет с дигитален токен в Етериум блокчейна. Той работи точно като незаменяем чип (NFC), но с по-добра проследимост по децентрализиран начин.

За да дадът старт на първоначалното внедряване на PBT, от Azuki представиха Blockchain Enabled Authentication Network Chip (BEAN). Това е физически криптографски чип, който самостоятелно генерира двойка асиметрични ключове.

Компанията смята, че физически подкрепените токени дават възможност на хардуера да създаде ново изживяване, наречено „scan-to-own“. Като сканирате чипа с мобилния си телефон, PBT ще бъде създаден или дигитално прехвърлен в портфейла ви.

Ако физическият предмет бъде продаден или подарен на друго лице, новият собственик може просто да сканира кода и да стане официален собственик на дадения предмет.

Макар че много Web3 компании вече са издали дигитални токени, които представляват физически продукти, от Azuki смятат, че двете често се разделят след издаването. Новият стандарт за токени има за цел да разреши този проблем с децентрализирано удостоверяване и проследяване на линията на собственост във веригата.

Първият физически дроп на PBT

От Chiru разкриха, че екипът им планира да пусне серия от 9 златни PBT скейборда на 21 октомври тази година. Уникалните предмети ще бъдат базирани на историята на Azuki и ще бъдат покрити с 24-каратово злато.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инфлацията в Еврозоната стига 9.9%, очаква се голямо повишение на лихвите


Търгът за лимитирана серия златни скейтбордове ще започне в 21:00 ч. българско време в петък, 21 октомври и ще приключва в събота, 22 октомври, 21:00 ч. българско време. Всяко наддаване, направено в рамките на последните 10 минути на търга, ще удължи събитието с още 10 минути.

Търгът е отворен за обществеността и не е необходима предварителна регистрация. Наддаването ще се проведе в ETH. Спечелилите търга ще получат NFT, което има доживотен прозорец за изкупуване на златен скейтборд. През ноември победителите ще имат право да изгорят тези незаменяеми токени и да получат физическия предмет.

Подаването на EIP за новия вид токени е вече в ход. От Компанията смятат, че PBT позволи на всеки да изгражда колекции, улавящи дигиталния и физическия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене