НАЧАЛО Алткойни

Azuki: NFT проекта пуска физически подкрепени токени (PBT)

октомври 19, 2022 19:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Azuki: NFT проекта пуска физически подкрепени токени (PBT)

Създателя на популярният NFT проект Azuki стартира нов стандарт за токени - Physical Backed Tokens (PBT), за да даде възможност за притежание на физически предмети във веригата.

Според информацията PBT е нов стандарт за токени с отворен код, обвързващ физически предмет с дигитален токен в Етериум блокчейна. Той работи точно като незаменяем чип (NFC), но с по-добра проследимост по децентрализиран начин.

За да дадът старт на първоначалното внедряване на PBT, от Azuki представиха Blockchain Enabled Authentication Network Chip (BEAN). Това е физически криптографски чип, който самостоятелно генерира двойка асиметрични ключове.

Компанията смята, че физически подкрепените токени дават възможност на хардуера да създаде ново изживяване, наречено “scan-to-own”. Като сканирате чипа с мобилния си телефон, PBT ще бъде създаден или дигитално прехвърлен в портфейла ви.

Ако физическият предмет бъде продаден или подарен на друго лице, новият собственик може просто да сканира кода и да стане официален собственик на дадения предмет.

Макар че много Web3 компании вече са издали дигитални токени, които представляват физически продукти, от Azuki смятат, че двете често се разделят след издаването. Новият стандарт за токени има за цел да разреши този проблем с децентрализирано удостоверяване и проследяване на линията на собственост във веригата.

Първият физически дроп на PBT

От Chiru разкриха, че екипът им планира да пусне серия от 9 златни PBT скейборда на 21 октомври тази година. Уникалните предмети ще бъдат базирани на историята на Azuki и ще бъдат покрити с 24-каратово злато.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инфлацията в Еврозоната стига 9.9%, очаква се голямо повишение на лихвите


Търгът за лимитирана серия златни скейтбордове ще започне в 21:00 ч. българско време в петък, 21 октомври и ще приключва в събота, 22 октомври, 21:00 ч. българско време. Всяко наддаване, направено в рамките на последните 10 минути на търга, ще удължи събитието с още 10 минути.

Търгът е отворен за обществеността и не е необходима предварителна регистрация. Наддаването ще се проведе в ETH. Спечелилите търга ще получат NFT, което има доживотен прозорец за изкупуване на златен скейтборд. През ноември победителите ще имат право да изгорят тези незаменяеми токени и да получат физическия предмет.

Подаването на EIP за новия вид токени е вече в ход. От Компанията смятат, че PBT позволи на всеки да изгражда колекции, улавящи дигиталния и физическия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.