НАЧАЛО Регулации

Австрийският регулаторен орган спира операциите на платформа за крипто-копаене

май 30, 2018 18:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австрийският регулаторен орган спира операциите на платформа за крипто-копаене

Австрийският орган FMA е забранил дейността на компанията INVIA GmbH съобщава в прессъобщение на FMA,публикувано на 29-и май.

На компанията и е наредено да преустанови операциите за копаене на крипто, въз основа на подозрение за неразрешено управление на aлтернативен инвестиционен фонд. Процедурата относно забраната все още е висяща. Прессъобщението добавя, че INVIA не е под надзор или лиценз от FMA.

INVIA World, компанията зад INVIA GmbH, предлага добив на „монети“ като Биткойн и Етериум. Това става чрез „интелигентна минна система“, изплащаща приходи от минни операции на своите потребители. Противно на твърденията на FMA, компанията твърди, че тя работи в съответствие със законодателството на ЕС.

По-рано този месец американското блокчейн дружество ShipChain получи заповед за прекратяване на дейността за нарушаване на устава на държавата. Въпреки, че се твърди, че ShipChain не е регистриран в регулаторния орган на ценните книжа като брокер-дилър, дружеството впоследствие е отхвърлило искането.

Също така този месец, на Биткойн  инвестиционна компания от Тексас е издадена заповед за прекратяване от Texas State Security Board за предлагане на нерегистрирани ценни книжа и измамнически изявления, които подвеждат инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене