НАЧАЛО Регулации

Австралия отхвърли предложените крипто регулации

септември 4, 2023 20:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралия отхвърли предложените крипто регулации

Бъдещето на крипто регулациите в Австралия остава несигурно, след като Сенатът отхвърли нов законопроект, предназначен да създаде рамка за надзор на дигиталните активи.

Комисията по икономическо законодателство на Сената отказа да одобри “Законопроект за дигиталните активи (регулиране на пазара) 2023“, който беше внесен от сенатор Андрю Браг. Комитетът се позова на липсата на подробни разпоредби и на потенциални конфликти със съществуващия подход на правителството.

Сенатор Браг разкритикува отхвърлянето, като обвини лейбъристкото правителство, че възпрепятства напредъка в регулирането на криптовалутите. Законопроектът имаше за цел да установи изисквания за лицензиране и правила за попечителство за доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, работещи в Австралия.

В доклада на комисията обаче се твърди, че законопроектът на Браг не е съобразен с международните стандарти и има потенциал да улесни регулаторните несъответствия. По-рано през годината министър-председателят Антъни Албанез беше инициирал отделен процес на консултации по отношение на регулациите на криптовалутите.

Отказът подчертава предпазливия подход на Австралия към официализирането на законодателството за криптовалутите, въпреки нарастващото приемане на дигиталните активи. Подобно на правителствата по света, Австралия е изправена пред предизвикателството да намери баланс между насърчаването на иновациите и осигуряването на надзор в бързо развиващия се сектор на класа активи.

Макар че отказът не представлява категорична забрана, той е сигнал, че Австралия действа предпазливо по отношение на регулирането на криптовалутите. Правителството твърди, че продължава да си сътрудничи със заинтересованите страни от индустрията, за да разработи персонализирана регулаторна рамка. Липсата на конкретен график обаче означава, че в момента страната не разполага с ясни регулаторни насоки, тъй като индустрията на криптовалутите продължава да напредва.

Австралия получи похвала за своята отвореност към проучването на потенциала на Биткойн и други криптовалути, но разработването на конкретни регулаторни мерки остава в процес на разработка. В резултат на това криптовалутната индустрия ще очаква с нетърпение бъдещите регулаторни действия на правителството, тъй като несигурността продължава да съществува.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.