НАЧАЛО Алткойни

Ava Labs: Ние не се считаме за конкурент на Етериум

април 27, 2022 15:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ava Labs: Ние не се считаме за конкурент на Етериум

През 2017 г. „убиецът на Етериум“ стана популярен маркетингов термин за описване на множество нови блокчейн мрежи, обещаващи по-бързи и по-евтини транзакции от тези, предлагани от лидера в индустрията.

Оттогава обаче много неща се промениха, което измени и фокуса.

„Мразим това. Ние не се смятаме за конкурент на Етериум“, каза Джон Ву, президент на Ava Labs по време на скорошен подкаст. „Има твърде много от това „ние срещу тях“ в това пространство.“

Ava Labs е съоснована през 2018 г. от професора от университета Корнел Емин Гюн Сирер, който твърди, че Avalanche – блокчейн, базиран на доказателство за залог (PoS) за нови финансови примитиви и децентрализирани приложения (dApps) – е най-бързата платформа за смарт договори в блокчейн индустрията, измерена на база ‘time-to-finality‘.

НЕ ИЗПУСКАЙ
: Защо поглъщането на Twitter от Илон Мъск е добра новина за Dogecoin

В сравнение с други технологии, крипто индустрията също е в зародишен етап.

„Вероятно има по-малко от милион посветени [разработчици] на пълен работен ден в пространството, много по-малко от милион“, каза Ву. „И има около седем милиона само за Android и четири милиона за iOS и бог знае колко в мрежата.“

Все пак сравненията са полезни, когато обяснявате какво изграждате. „Винаги е по-лесно да се направи сравнение с някой, който се е справил толкова добре, а Етериум е свършил страхотна работа“, добави той.

Avalanche и възможностите за крипто

С пазарна капитализация от около $18.8 милиарда, AVAX, токенът, захранващ мрежата на Avalanche, в момента е 11-тата най-ценна криптовалута в света.

По това време миналата година AVAX имаше пазарна капитализация от по-малко от $4 милиарда, което показва почти 375% ръст само за една година.

Ву обаче не се фокусира върху цената.

Опитвам се да не обръщам внимание на дневните цени. И тук [акцентирам върху „опитвам“]. Но ние сме оператори, ние сме строители, ние се грижим за приемането по веригата, грижим се за потребителското изживяване и ни е грижа за […] dApps и разработчиците, които идват в екосистемата.

Други в пространството все пак наблюдават отблизо растежа на Avalanche.

По-рано този месец беше съобщено, че базираната в Бруклин фирма набира $350 милиона ново финансиране, което, ако бъде потвърдено, ще постави оценката ѝ на $5.25 милиарда.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Хедж фонд с $3.5 милиарда под управление прави огромна инвестиция в крипто

С опит в областта на финансите сега зад гърба си, Ву позволява на мениджърите на пари да се съсредоточат върху парите.

„Ако харчите твърде много пари, време, тревожейки се за цената им – а аз бях фонд мениджър, така че знам това от тогава – колкото повече се взирате в екраните, толкова по-малко ефективно вършите работата си“, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене