Home

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

14.06.2024 17:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

Информацията гласи, че десетте държави от блока са осъществили износ за САЩ на стойност близо $67.2 милиарда между януари и март. Износът до голяма степен включва предлагане на продукти, свързани с полупроводници и електрически части – компоненти, които преди това бяха синоним на китайската икономика.

Смята се държавите от блока се подготвят да се конкурират с китайската икономика. Нациите вече привличат силен чуждестранен интерес, като всички техни водещи показатели за растеж сочат към процъфтяващо икономическо здраве.

Федерико Бургони, ръководител на отдел „Стратегия и трансформация на групата“ в сингапурската United Overseas Bank, сподели как блокът търси нови възможности за растеж, които могат да изиграят основна роля за укрепване на колективното им развитие.

АСЕАН също така е свидетел на рязък ръст в техническите области. Няколко водещи играчи в областта на технологиите могат да бъдат забелязани да се насочват към Югоизточна Азия, за да ръководят нови бизнес операции.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.