Home

Ark Invest разпродава акции на Tesla след силното представяне на компанията

05.07.2024 8:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest разпродава акции на Tesla след силното представяне на компанията

Компанията Ark Invest на Кати Ууд извърши първата си продажба на акции на Tesla от девет месеца насам, като се освободи от акции на стойност $15 милиона.

В резултат на това бяха продадени около 63,000 акции, разпределени в Ark Innovation ETF (ARKK) и ARK Next Generation Internet ETF (ARKW).

Въпреки че Tesla остава най-големият дял в портфейла на Ark, съставляващ 14.6 % от активите на ARKK, продажбата предизвика спекулации сред инвеститорите относно последиците от нея на фона на неотдавнашното покачване на цената на акциите на Tesla.

Акциите на Tesla поскъпнаха с над 10% до края на търговията в деня на продажбата, което породи въпроси дали този ход на Ark е бил възможност за прибиране на печалбата или част от по-широка стратегическа корекция.

Кати Ууд е гласовит поддръжник на дългосрочните перспективи на Tesla, особено в областта на автономното шофиране и AI технологиите.

Моментът на продажбата, съвпадащ със силните резултати на Tesla, подсказва намерението на Ark Invest да управлява инвестицията си тактически, като същевременно запази доверието си в иновативните възможности и бъдещия потенциал за растеж на Tesla.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.