Home

Аржентинските масони пускат NFT колекция на Етериум

08.09.2022 7:45 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аржентинските масони пускат NFT колекция на Етериум

Въпросната колекция е филантропски проект, който има за цел да подпомага благотворителни институции, използвайки иновативна технология.

Аржентинската Велика ложа на свободните и приети масони обяви стартирането на собствена NFT колекция. Проектът, който носи името “CryptoMasons”, се състои от 77 произведения на изкуството, токенизирани в мрежата на Етериум. Това е първата NFT колекция в света, свързана с масонска ложа.

Печалбите ще бъдат дарени на организации в криптовалути чрез прозрачен процес, както обещават организаторите. Те уверяват, че става въпрос за напълно открит филантропски проект, който не включва традиционни парични средства. Даренията ще бъдат публикувани на уебсайта на масонската ложа. Освен това всички трансакции ще бъдат записвани в блокчейна на Етериум, където са създадени въпросните NFT. За да получат събраните криптовалути, които ще бъдат дарени, институциите бенефициенти ще трябва да разполагат с дигитални портфейли.

Великата ложа на Аржентина, която популяризира CryptoMasons, потвърждава, че с тази инициатива се стреми да издигне филантропията до нов и безпрецедентен мащаб в историята на институцията.

Колекцията ще бъде на разположение за продажба на пазара OpenSea, където Великата ложа е създала потребителски профил. Целта на този проект е по-голямата част от печалбата да бъде инвестирана в благотворителност.

Институциите, които ще се възползват от продажбата на NFT, ще бъдат “Bernardino Rivadavia Home” и “Fundación Ciudadanos del Mundo” в Буенос Айрес, както и Центърът за трудово обучение “Ángel Cassanello” в провинция Санта Фе. Останалите средства ще бъдат реинвестирани в укрепването на проекта.

NFT са създадени от седем графични художници, сред които Almirante, Шон Бренън, Харолд Перез, Lamorú, MAB, Леон М. Сая, Masonic Humor и Naza. Дизайнът на логото на колекцията, наречено “The 77 blocks of the union chain”, е дело на Ян Ерик Маргулис.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто


Фактът, че участват 7 художници, не е случаен, тъй като това число има специално значение за масоните. Колекцията включва най-важните универсални символи на масонството като компаса, квадрата и карето.

Точната дата на пускане на колекцията Masonic NFT все още не е определена. Нейните организатори посочват, че тя ще бъде пусната скоро на уебсайта и в социалните мрежи на CryptoMasons.

Аржентинското масонство се опитва да образова населението относно използването на Биткойн и други криптовалути.
Южноамериканската държава е една от страните с най-висок процент на приемане на дигитални пари в света, а в училищата се преподава за ползите от блокчейн.

Съвременното масонство, чието име може да се преведе като “зидарство”, е полутайна организация, основана в Лондон през XVIII век. Тя е институция, “посветена на моралното и интелектуалното усъвършенстване на хората”. Основава се на принципите на свободата, равенството и братството под лозунга “Наука, справедливост и труд”.

В него са членували влиятелни универсални мъже като Наполеон Бонапарт, Бенджамин Франклин, Джордж Вашингтон, Волтер, Моцарт, Уинстън Чърчил и др.

Аржентинското масонство е вкоренено в най-широките пространства на политиката, науката и културата в продължение на повече от 200 години. Неговата цел е “да допринесе за развитието на едно по-равностойно, по-справедливо и по-приобщаващо общество”, потвърждава Николас Клавагера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.