НАЧАЛО Други

Aptos достигна исторически рекорд на блокчейн транзакциите

26.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aptos достигна исторически рекорд на блокчейн транзакциите

Блокчейн платформата от първи слой Aptos, създадена от бивши служители на Facebook, достигна нов крайъгълен камък в блокчейн транзакциите.

На 25 май Aptos регистрира 115.4 милиона транзакции за един ден, надминавайки значително 31.7 милиона транзакции на Solana. Този скок поставя нов критерий, надхвърляйки с повече от 50% предишния рекорд в сектора на първи слой от над 65 милиона транзакции, държан от Sui Network.

Според Aptoscan транзакциите в блокчейн за секунда (TPS) също са достигнали исторически рекорд от 32,000 в същия ден, което подчертава значителното увеличение на активността и приемането на блокчейн.

Неотдавнашният скок на транзакциите в Aptos се дължи до голяма степен на стартирането на Tapos Cat, нова „tap-to-earn“ игра, която бързо набра популярност. В първия си ден в основната мрежа Tapos Cat обработи 10 милиона транзакции, което значително допринесе за повишената активност на платформата.

Играта позволява на потребителите да печелят $HEART токени, като „гъделичкат“ виртуална котка, като през първите 72 часа тя е без такса за газ, за да насърчи участието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.