НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Apple и Google Pay позволяват покупки с криптовалути

ЮНИ. 2, 2021 16:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Apple и Google Pay позволяват покупки с криптовалути

Докато много инвеститори в криптовалути купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и дори Dogecoin (DOGE) като дългосрочна инвестиция, има една сравнително голяма група притежатели на крипто, които всъщност искат да използват дигиталните токени за закупуване на стоки от реалния свят.

Това ще стане много по-лесно, тъй като Apple Pay и Google Pay добавят новата дебитна карта на Coinbase към приетите методи за плащане.


Картата, за която в момента компанията има списък за изчакване, се пуска тази седмица. Клиентите ще спечелят 4% от крипто награди, казва Coinbase.


Технически картата не позволява на хората да харчат активи като Биткойн директно за стоки и услуги. Вместо това тя ще конвертира криптовалутата на потребителите в долари и след това ще ги прехвърли на дебитната карта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Популярността на Биткойн ще доведе до повече регулации, казват от Riksbank


Няма такса за кандидатстване и тъй като това е дебитна карта, тя не трябва да засяга кредитната история на потребителите. Но Coinbase взима такса за обмен, когато криптовалутите се конвертират в щатски долари.


Досега Apple стоеше настрана, докато криптовалутите отбелязаха значителен възход през последната година.


От няколко години компанията споменава, че "наблюдава криптовалутите“ и компанията заяви, че "има интересен дългосрочен потенциал“, но тепърва трябва да направи покупка. Ако е имало такава, няма официално съобщение до момента.


Анализаторите обаче предполагат, че крипто борсата може да бъде вградена директно в Apple Wallet, което "може незабавно да спечели пазарен дял [за Apple] и да повлияе на индустрията на [крипто борсите]“.


Apple Pay е най-добрата система за мобилни плащания в Америка, с 43,9 милиона потребители през 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Академично проучване сравнява Биткойн с Етериум

Скорошен доклад, публикуван в Social Science Research Network, установява, че вградената дефлационна механика на ETH го отличава от BTC.“Биткойн, с ограничено евентуално предлагане на токени, все пове...
ДЕК. 4, 2021 02:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

За първи път САЩ имат най-голямата хешираща мощност за копаене на Биткойн

AntPool и F2Pool, и двата от Китай, традиционно оглавяват списъка с пулове за копаене на Биткойн (BTC) по отношение на хешираща мощност.Това се промени, когато Foundry USA Pool постигна 17% от световн...
ДЕК. 3, 2021 19:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто трейдър споделя предупреждение за Биткойн

Крюгер казва на своите 101,600 последователи в Twitter, че коментарите на Пауъл, че Фед може да ускори свиването чрез намаляване на покупките на облигации и че инфлацията не е “преходна”, отслабва шан...
ДЕК. 3, 2021 11:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света