НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Apple и Google Pay позволяват покупки с криптовалути

ЮНИ. 2, 2021 16:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Apple и Google Pay позволяват покупки с криптовалути

Докато много инвеститори в криптовалути купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и дори Dogecoin (DOGE) като дългосрочна инвестиция, има една сравнително голяма група притежатели на крипто, които всъщност искат да използват дигиталните токени за закупуване на стоки от реалния свят.

Това ще стане много по-лесно, тъй като Apple Pay и Google Pay добавят новата дебитна карта на Coinbase към приетите методи за плащане.


Картата, за която в момента компанията има списък за изчакване, се пуска тази седмица. Клиентите ще спечелят 4% от крипто награди, казва Coinbase.


Технически картата не позволява на хората да харчат активи като Биткойн директно за стоки и услуги. Вместо това тя ще конвертира криптовалутата на потребителите в долари и след това ще ги прехвърли на дебитната карта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Популярността на Биткойн ще доведе до повече регулации, казват от Riksbank


Няма такса за кандидатстване и тъй като това е дебитна карта, тя не трябва да засяга кредитната история на потребителите. Но Coinbase взима такса за обмен, когато криптовалутите се конвертират в щатски долари.


Досега Apple стоеше настрана, докато криптовалутите отбелязаха значителен възход през последната година.


От няколко години компанията споменава, че "наблюдава криптовалутите“ и компанията заяви, че "има интересен дългосрочен потенциал“, но тепърва трябва да направи покупка. Ако е имало такава, няма официално съобщение до момента.


Анализаторите обаче предполагат, че крипто борсата може да бъде вградена директно в Apple Wallet, което "може незабавно да спечели пазарен дял [за Apple] и да повлияе на индустрията на [крипто борсите]“.


Apple Pay е най-добрата система за мобилни плащания в Америка, с 43,9 милиона потребители през 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света