НАЧАЛО АНАЛИЗИ Лайткойн Анализ

Ще успее ли Лайткойн да направи пробив преди халвинга на Биткойн?

април 16, 2024 20:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли Лайткойн да направи пробив преди халвинга на Биткойн?

Лайткойн (LTC) изглежда се намира в ключов момент, което предполага потенциален обрат на тренда.

Понастоящем Z оценката на съотношението между пазарната и реализираната стойност (MVRV), получен от данните на Glassnode, е на ниво -0.23.

Този показател измерва оценката на дадена криптовалута. Подобни показания се наблюдаваха около 29 февруари, което съвпадна с търговията с LTC на ниво от $74.62. В рамките на краткия период от два дни стойността на монетата се покачи до $94.47.

Тази тенденция не е безпрецедентна за Лайткойн. През март, въпреки отрицателната метрика, LTC претърпя спад на цената, за да се възстанови до $109.29 само 10 дни по-късно.

Понастоящем цената на LTC е $78.62, като предстоящия халвинг на Биткойн (BTC) се очертава в рамките на 4 дни. В исторически план LTC показва склонност към рязко покачване преди значими събития, свързани с Биткойн.

Въпреки това, преди да се предположи предстоящо повишение на цената, е необходимо да се внимава, което налага преглед на представянето на LTC по време на предишни халвинги.

През 2016 г. LTC се търгуваше на цена от $3.19 малко преди увеличението след халвинга, като в деня на събитието достигна $4.12. Обратно, по време на поевтиняването при халвинга през 2020 г. LTC остана в диапазона между $43 и $46.

Реализираната капитализация предлага прозрение за пазарните настроения. Скокът на тази метрика предполага, че монетите, придобити на по-ниски цени, се разпродават, което потенциално може да доведе до по-нататъшна корекция.

Обратно, намаляването на реализираната капитализация сигнализира за възприемано подценяване. Понастоящем еднодневната реализирана капитализация на Лайткойн възлиза на -49.83 милиона, което подсказва за потенциално възстановяване.

Ако тази метрика продължи низходящата си тенденция, вероятността за възход на LTC преди халвинга на Биткойн може да се увеличи. Обратно, обръщане на посоката на метриката може да обезсили тази прогноза.

Въпреки оптимистичните перспективи, сред някои участници на пазара продължава да има скептицизъм, за което свидетелства намаляването на общия брой притежатели на Лайткойн според данни на Santiment.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Лайткойн Анализ

Прогноза за цената на Лайткойн – какво да очакваме?

Инвеститорите в Лайткойн (LTC) видяха положително движение в цената на монетата миналата седмица, което е сигнал за потенциал за по-нататъшни печалби. Неотдавнашният скок доведе LTC до критично ниво, което може да постави началото на по-широк възходящ тренд. Данните от CoinMarketCap показват, че цената на LTC се е увеличи с около 3% през изминалата седмица, въпреки […]

29.04.2024 6:30 2 мин. четене

Лайткойн: Ето къде се формира подходяща цена за покупка

Лайткойн (LTC) се опитва да се възстанови след масивен бичи капан състоял се на 26 април. Смята се, че пазарните колебания все още могат да повлияят на краткосрочните перспективи на актива. След като Лайткойн реализира печалба от около 5% на 26 април, достигайки $93.71, актива се отдръпна до нивото от $86, след което леко се […]

28.04.2023 13:48 3 мин. четене

Мечките ли контролират пазарите на Лайткойн (LTC)?

Анализът на цената на Лайткойн (LTC) показва мечи тренд за днес като активът бележи спад до $55.58, тъй като пазарните настроения са мечи спрямо LTC/USD. В началото на деня се появи натиск от страна на продавачите, но тенденцията остана неутрална през първите четири часа, а след това мечките надделяха над биковете. Линията на ценовия тренд […]

16.09.2022 16:21 3 мин. четене

Лайткойн попадна под моментия контрол на мечките – какво да очакваме?

Цената на Лайткойн (LTC) в момента се намира в неутрална тeритория, като алткойнът се стреми да пробие нивото от $64.02. LTC е изправен пред препятствия в зоната около $64.32, тъй като бичата инерция отслабна. В началото на днешния ден цената на LTC беше на ниво от $60.87 и дори успя да достигне максимум от $64.32, […]

15.08.2022 17:29 2 мин. четене