НАЧАЛО АНАЛИЗИ Лайткойн Анализ

Лайткойн: Ето къде се формира подходяща цена за покупка

април 28, 2023 13:48 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн: Ето къде се формира подходяща цена за покупка

Лайткойн (LTC) се опитва да се възстанови след масивен бичи капан състоял се на 26 април. Смята се, че пазарните колебания все още могат да повлияят на краткосрочните перспективи на актива.

След като Лайткойн реализира печалба от около 5% на 26 април, достигайки $93.71, актива се отдръпна до нивото от $86, след което леко се възстанови и към момента на писане на статията се търгува за около $89.5. Може да се каже, че след като токена беше отхвърлен при $90 – нивото се превърна в ключово ниво на съпротива.

Могат ли биковете да си възвърнат психологическото ниво от $90?

На четиричасовата графика обемът на баланса (OBV) се повиши, което показва повишено търсене на LTC през последните няколко дни. Индексът на относителната сила (RSI) обаче се понижи, но се възстанови и към момента на писане на статията е близо до неутралното ниво. Това показа, че натискът за покупка се е подобрил през последните няколко часа, но структурата подсказва, че ценовото действие може да се развие и в двете посоки.

Повторно тестване на нивото на $90 или потвърдено продължение на възходящия тренд може да доведе до рали на LTC на блока от мечи поръчки на $103.05. Ако това се случи, LTC може да предложи добра възможност за покупка над $90.30 с цел $103.05.

Въпреки това, пазарният дисбаланс в рамките на диапазона $95.79 – $99.70 (бял квадрат) може да предложи известна съпротива на вероятното рали.

Пробив под възходящата трендлиния обаче (синя линия) и нивото на подкрепа от $84 могат да изложат актива на по-агресивни продажби. Понижението може да тласне LTC към $80 или към блока от бичи поръчки към $77.20.

Смесени резултати на фючърсния пазар

LTC блесна със смесени сигнали на фючърсния пазар. На 26 април бяха изтрити лонг позиции на стойност $4 милиона. По този начин ралито над $90 се оказа бичи капан, след като BTC рязко се оттегли.

Към 27 април дълги позиции на стойност над $255,000 бяха унищожени в сравнение с шорт позиции на стойност $17,000 – което потвърждава лостовия ефект на продавачите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво движи цената на Биткойн в момента


Интересно е, че процентите на финансиране останаха положителни въпреки очертаващия се краткосрочен натиск от продажби през същия период.

Това означава, че все още е имало търсене на LTC и не всички краткосрочни бикове са напуснали позициите си – леко бичо настроение, което може да даде надежда на купувачите. Въпреки това инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, освен че трябва да следят BTC за по-оптимизирани движения.

Ако BTC си възвърне ценовата зона от $30,000, LTC би могъл да преодолее горното препятствие и да си възвърне психологическите $90.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Лайткойн Анализ

Мечките ли контролират пазарите на Лайткойн (LTC)?

Анализът на цената на Лайткойн (LTC) показва мечи тренд за днес като активът бележи спад до $55.58, тъй като пазарните настроения са мечи спрямо LTC/USD. В началото на деня се появи натиск от страна на продавачите, но тенденцията остана неутрална през първите четири часа, а след това мечките надделяха над биковете. Линията на ценовия тренд […]

16.09.2022 16:21 3 мин. четене

Лайткойн попадна под моментия контрол на мечките – какво да очакваме?

Цената на Лайткойн (LTC) в момента се намира в неутрална тeритория, като алткойнът се стреми да пробие нивото от $64.02. LTC е изправен пред препятствия в зоната около $64.32, тъй като бичата инерция отслабна. В началото на днешния ден цената на LTC беше на ниво от $60.87 и дори успя да достигне максимум от $64.32, […]

15.08.2022 17:29 2 мин. четене

Лайткойн (LTC) тръгва надолу след отхвърляне на нивото от $55

Вчера цената на LTC се сблъска с неочаквано отхвърляне на нивото от $55, като изглеждаше, че ще тества съпротивата при $60. След пробивът под нивото на подкрепа от $50, което беше от решаващо значение за LTC в стремежа му да възстанови възходящата си инерция, можем да видим понижение до следващата подкрепа при $45, което е […]

12.07.2022 2:57 2 мин. четене

Лайткойн (LTC) се връща до $50 след отхвърляне на съпротивата

От 30 март насам LTC се понижава под низходяща линия на съпротива. Спадът се ускори, след като линията предизвика отхвърляне на 5 май. След това низходящото движение доведе до дъно от $40.3 на 14 юни. Това беше ново годишно дъно. Макар че след това цената отскочи, тя беше отхвърлена от зоната на хоризонтална съпротива на […]

30.06.2022 18:18 2 мин. четене