НАЧАЛО Биткойн

Ето какво движи цената на Биткойн в момента

28.04.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво движи цената на Биткойн в момента

Артър Хейс, основател на BitMEX, наскоро сподели мнението си за състоянието на банковата криза в САЩ и нейното въздействие върху цената на Биткойн.

Според Хейс продължаващата криза е един от основните двигатели на неотдавнашния скок на цената на Биткойн. Той твърди, че несигурността, свързана с действията на Федералния резерв в отговор на кризата, стимулира поскъпването както на златото, така и на Биткойн.

Хейс твърди, че банковата криза в САЩ далеч не е приключила и че тя ще продължи, докато Федералният резерв не намали краткосрочните лихвени проценти до под 2% и не изправи кривата на доходността.

Той предупреди, че докато това не се случи, ще станем свидетели на още фалити на банки, а вложителите ще бъдат оставени да играят на “депозитна рулетка”, за да определят дали Министерството на финансите на САЩ ще ги спаси.

Хейс също така прогнозира, че First Republic, американска банка, е на ръба на фалита и вероятно скоро ще бъде иззета от Федералната корпорация за застраховане на депозитите.

Той смята, че това събитие ще накара пазара да осъзнае, че цялата банкова депозитна база в САЩ де факто е гарантирана от правителството, което той описва като “предразположено към висока инфлация”. Според него това е причината, поради която и златото, и Биткойн поскъпват при новината за предстоящия фалит на First Republic.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Прогнозна за цената на Шиба Ину: Ще пробие ли или ще се потопи?


Новината задълбочи продължаващата банкова криза в САЩ, която не показва признаци на скорошно отслабване. Всъщност акциите на First Republic спаднаха с над 50% по-рано тази седмица, тъй като клиентите изтеглиха над сто милиарда долара от банката.

Въпреки спада от 2.4% през последните 24 часа, към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $29,500, което е 1.6% ръст спрямо седемдневното дъно от $27,243 .

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Ето какво движи цената на Биткойн в момента”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.