НАЧАЛО АНАЛИЗИ Етериум Анализ

Какво показват технически индикатори за цената на Етериум

юни 6, 2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво показват технически индикатори за цената на Етериум

Въпреки одобрението на Етериум ETF, цената на ETH остана в застой през последните две седмици, като се колебаеше между $3,700 и $3,840.

Тази липса на движение повдига въпроси относно влиянието на Етериум на пазара, особено в сравнение с бичите тенденции, наблюдавани при други криптовалути.

Техническите фактори обаче предполагат потенциално рали за Етериум в близко бъдеще. Пазарните нагласи изглеждат бичи, както показват индексите на страха и алчността, отразяващи нарастващото търсене.

След поскъпването на Биткойн, цената на Етериум започна да се подобрява и в момента се търгува на ниво от $3,844, с 1% седмично и 3% месечно увеличение спрямо предходния ден и съответно седмица.

Както простата, така и експоненциалната пълзяща средна показват, че Етериум се намира в зоната за покупки, което е сигнал за повишен интерес сред инвеститорите. Индексът на относителната сила (RSI) е на ниво над 50, което предполага баланс между натиска за покупки и продажби, което може да помогне за стабилизиране на цената на Етериум на настоящите нива.

Освен това обемът на опциите за ETH е надминал този на Биткойн, според доклади на QCP Capital, базирана в Сингапур търговска компания, което показва допълнителен бичи потенциал за Етериум.

Въпреки това възникват опасения относно намаляващия обем на Етериум на децентрализираните борси (DEX), който през последната седмица е спаднал с $2 милиарда. Този спад поражда съмнения относно търсенето на Етериум.

В перспектива индикатори като дивергенцията на пълзящата средна конвергенция (MACD) и този за инерцията сочат засилен натиск за продажба на Етериум, което предполага потенциални колебания преди възстановяване на цената.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Етериум Анализ

Етериум: $2,500 следващата цел на мечките?

Етериум (ETH) е в низходящ тренд, откакто падна под $3,000 преди шест седмици, сигнализирайки потенциално продължение на корекцията. Доклади, намекващи за възможно отхвърляне на заявления за спот Етериум ETF в САЩ добави към пазарния песимизъм. Анализаторите прогнозират още по-ниски цени на Етериум, ако тези ETF приложения бъдат отхвърлени, в съответствие с техническите анализи. Продължителността на […]

14.05.2024 18:30 2 мин. четене

Цената на Етериум (ETH) скочи ден преди дебюта на фючърсния ETF – следва ли корекция?

Освен Биткойн, втората по големина криптовалута в света – Етериум (ETH) – също отбеляза значителен ръст на цената, като през последните 24 часа се повиши с над 3%, приближавайки се до границата от $1,750. Този скок в стойността на ETH се случи само ден преди дебюта на ETF за фючърси върху Етериум на 2 октомври. […]

02.10.2023 13:00 2 мин. четене

Цената на Етериум се подготвя за следващото голямо движение

Цената на Етериум срещна трудности при поддържането на ниво над $2,000 и претърпя низходяща корекция спрямо щатския долар. Потенциално ново рали за ETH може да настъпи, ако пробивът надхвърли $1,950. Цената на Етериум влезна в низходяща тенденция, надминавайки съпротивата при $1,970. Въпреки че се изкачи над $2,000, тя не можа да задържи тези печалби и […]

17.07.2023 13:02 2 мин. четене

Етериум: Ще успее ли цената да пробие над $2,000?

Текущата цена на Етериум (ETH) се колебае около $1,850, като показва малка промяна спрямо нивата от сряда. Въпреки че имаше отхвърляне на ниво около $1,900, което доведе до тестване на подкрепата при $1,825, ключовият въпрос остава: може ли цената на ETH да пробие над прага от $2,000? Цялостната стабилност на пазара на криптовалути предотврати по-нататъшни […]

29.06.2023 16:00 2 мин. четене