НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн дава тревожни признаци

юли 19, 2021 16:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава тревожни признаци

Такова затишие се възприема като затишие пред буря. Високата волатилност на BTC винаги е била характерната му черта и тенденцията на бърз растеж е привличала спекуланти, разчитащи на бързи печалби. 

Периодите в тесни търговски диапазони често завършват със силни продажби. Това се случва и сега, като Биткойн е заключен в тесен диапазон с поредица от по-ниски върхове.

Приближаването до нивото от $30,000 и пробивът му може да предизвика лавина от поръчки за продажба, като купувачите може да не се втекат да спрат спада на криптовалутата. Този път изглежда много участници на крипто пазара са готови да видят нови минимуми преди да направят покупки.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сега ли е момента да се купува Биткойн?

Биткойн започва седмицата със спад от 3% и се търгува малко над $30,700 според данни от CoinMarketCap. Друг тревожен знак за флагманската криптовалута беше паузата в нарастването на хашрейта. Миньорите се местят след репресиите в Китай. С продължението на този процес става очевидно, че той е сложен и скъп.


Хеширащата мощност на Биткойн мрежата не възстанови своя връх и в момента е на нивата от края на октомври 2019 г. Спад в сложността скоро трябва да последва това. Приема се, че цената на Биткойн следва скоростта на хеширане / сложността на добива, така че перспективите за подем засега изглежда се влошават.

Корекцията в S&P 500 може да допринесе отрицателно за краткосрочната динамика на крипто пазара. В този случай корелацията на BTC и индекса може да окаже сериозно влияние, тъй като подобни предпазливи сантименти преобладават и на двата пазара.

От тазгодишния връх, общата капитализация на крипто пазара е спаднала с около 50% до $1,25 трилиона. Без сериозна подкрепа вероятно ще продължим да наблюдаваме спад на крипто пазара до стойности, които изглеждат привлекателни за големите инвеститори.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Square изгражда DeFi върху Биткойн

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене