НАЧАЛО Биткойн

Анализатор сподели какво да очакваме от Биткойн и S&P 500 през следващите месеци

октомври 3, 2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализатор сподели какво да очакваме от Биткойн и S&P 500 през следващите месеци

Крипто анализаторът Джейсън Пицино очаква потенциален спад както за Биткойн (BTC), така и за S&P 500 (SPX) през следващите месеци.

Неотдавна Пицино сподели, че предвижда спад както за BTC, така и за S&P 500 в началото на октомври, последван от навлизане в бича пазарна фаза.

Той вярва, че третото тримесечие на 2023 г. и началото на четвъртото тримесечие могат да представляват следващите най-добри възможности за тези, които обмислят усредняване на Биткойн инвестициите си.

Според него обаче, е важно да се признаят потенциалните недостатъци, тъй като пътят напред няма да бъде съвсем ясен. Интересното според анализаторът е, че все още сме изправени пред значителна съпротива, особено пред ключовото ниво при $23,600, което обозначава най-ниската точка на цикъла до настоящия първоначален диапазон.

Пицино добави:

В краткосрочен план през октомври може да станем свидетели на спад – тенденция, напомняща историческите движения на S&P 500, който е преживял дъна в този период. Понякога срещаме минимуми през октомври, а друг път – през март, както наблюдаваме напоследък. Вероятно е S&P да докосне малко по-ниска точка при 4,110, преди да тръгне по възходяща траектория през четвъртото тримесечие и първите три месеца на 2024 г.

Анализаторът също така следи отблизо критичните ценови прагове, за да установи дали Биткойн ще обоснове значителен бичи тренд след октомври:

Впоследствие ще следим способността на пазара да надхвърли тези ключови нива във възходяща посока. За мен $28,500 представляват съществен праг, тъй като това би сигнализирало за фаза на консолидация, потенциално проправяйки пътя към тестване на $32,000, обозначени с бялата линия на графиката. Това, от своя страна, би намалило вероятността за по-нататъшни низходящи движения отвъд $25,000.

Последните бели линии нагоре са разположени на границата от 50 %, а именно нивата от $42,000 или по-точно $42,200, и месечния връх на суинга при $48,200. Тези прагове ще придобият голямо значение, след като пазарът започне да пробива отвъд $32,000. Освен това трябва да се вземат предвид нивата при $35,000, $38,000 и, разбира се, психологически значимата граница от $40,000.

Като цяло крипто сектора претърпя значителна трансформация в последните години. Това може да се отдаде на новите разработки в сектора, все по-обширното им разпознаване от страна на традиционните финансови компании, както и интегрирането на криптовалути като опция за плащане. Въпреки развитието все  пак остава въпросът коя валута предлага по-добра стойност: крипто или традиционната валута?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.