НАЧАЛО Биткойн

Американските власти отлъчиха поредния крипто портфейл

28.04.2024 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските власти отлъчиха поредния крипто портфейл

Phoenix Wallet, известен Биткойн портфейл, пригоден за транзакции в Lightning Network, обяви, че е премахнат от магазините за приложения в САЩ. Компанията призова своите базирани в САЩ потребители да изтеглят средствата си от портфейла.

Това решение на Phoenix Wallet произтича от неотдавнашните забележки на американски служители, които пораждат несигурност относно регулаторния статут на доставчиците на портфейли за самостоятелно попечителство, доставчиците на Lightning услуги и дори на Lightning нодовете. ACINQ, структурата, която стои зад Phoenix Wallet, изрази опасения, че тези структури могат да попаднат в класификацията на предприятията за парични услуги и съответно да бъдат обект на регулиране.

Phoenix Wallet предостави на потребителите насоки за изкарването на техните средства от портфейлите. Потребителите на Android бяха посъветвани да навлязат в Настройки и да изберат “Turn off channels”, докато потребителите на iOS бяха насочени към опцията “Empty Wallet” в менюто за настройки. Компанията предупреди потребителите да не предприемат принудително затваряне на канали поради възможността за значителни такси.

Това развитие се случи малко след ареста на основателите на Samourai Wallet, портфейл за миксиране на Биткойн, в Южния окръг на Ню Йорк. Те бяха обвинени в предполагаемо улесняване на незаконни транзакции, включително пране на средства.

Федералното бюро за разследване (ФБР) отправи предупреждение към потребителите във връзка с текущите си операции срещу различни нерегистрирани криптовалути, за които се подозира, че работят като предприятия за парични услуги. Потребителите бяха предупредени, че в резултат на тези действия може да се сблъскат с финансови смущения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.