НАЧАЛО Други

Американският клон на Binance спира всички тегления на долари

октомври 17, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американският клон на Binance спира всички тегления на долари

На фона на продължаващия регулаторен контрол крипто борсата Binance.US официално спря всички тегления в щатски долари.

Платформата вече не разрешава директни тегления в долари поради промяна в условията за ползване, която влезе в сила тази седмица.

Потребителите бяха уведомени за тези промени по имейл. В съобщението те изложиха новото изискване към потребителите на Binance.US да конвертират доларите си в “стабилни монети или други дигитални активи“, преди да имат право на теглене. Освен това в преработените условия се посочва, че депозитите в щатски долари вече не се покриват от застраховката FDIC.

През последните няколко месеца Binance беше въвлечена в регулаторни проблеми с американските власти, като беше изправена пред съдебни дела във връзка с операциите си в страната. Тези събития принудиха платформата да спре някои услуги за теглене на пари, след като по-рано това лято спря депозитите в долари.

Имейлът гласи:

Ако клиентите желаят да изтеглят средства в щатски долари от сметката си, те могат да го направят, като конвертират средства от щатски долари в стабилни монети или други дигитални активи, които впоследствие могат да бъдат изтеглени.

Когато Binance преустанови депозитите в долари, те отбелязаха, че Комисията за сигурност и борси на САЩ е заела “изключително агресивна” позиция срещу компанията. Вследствие на това банковите партньори на платформата не пожелаха да продължат участието си. Тази ситуация се разгърна след съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси срещу Binance.US през юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.